Skytekurs for riflejegere!
Publisert 10.05.2021 22:53
Oppdatert 10.05.2021 22:53
Skytekurs for riflejegere!
To av klubbens instruktører skyter bjørneprøve
BJF ønsker å invitere til skytekurs for riflejegere. Dette kurset er rettet mot jegere med noe erfaring som ønsker å forbedre skyteteknikken sin.

​​BJF ønsker å invitere til skytekurs for riflejegere. Dette kurset er rettet mot jegere med noe erfaring som ønsker å forbedre skyteteknikken sin. Det er altså ikke et grunnleggende kurs i våpenhåndtering og skyting. Et slikt kurs er også på trappene og vil bli annonsert snart.

Vi ønsker å gå gjennom og øve på ulike teknikker for situasjoner vi kan oppleve under forskjellige typer riflejakt. Et viktig element i kurset vil være at vi etterpå forstår våre egne muligheter og begrensninger i ulike skuddsituasjoner. Vi skal blant annet trene stående, sittende, med skytestokk og med tofot eller lignende anlegg. Vi skal trene på maksimal presisjon – og på raske jegermessige skudd.

Kurset går over to påfølgende kvelder. Første kveld blir på kortholdsbanen hvor vi skal trene på stående og sittende skyting. Neste kveld blir på 100m-banen hvor vi skal gå gjennom skyting med skytestokk, tofot/anlegg, eventuelt andre metoder for å bygge en stødig skytestilling.

Det vil bli skyting mot ulike dyrefigurer på avstander fra 25m til 170m. Vi vil gå gjennom grunnleggende ballistikk og bruk av kikkertsikte på ulike avstander som del av instruksjonen til hver stasjon. Forvent å bruke 40-60 skudd per kveld. Vi selger god treningsammunisjon i 6,5x55, .308 og 30-06.

Kursdatoer:
Fredag 28 mai - 17:00-21:00
Lørdag 29 mai - 15:00-19:00

Det er plass til 12 deltagere på kurset. Påmelding etter først til mølla-prinsippet. Hvis interessen er stor nok blir kurset repetert før jakta. Kursavgift er kr 800,- Kurset er selvsagt åpent for de som ikke er BJF-medlemmer, men de må nok forvente litt godsinnet innmeldingsmas fra instruktørene ;-)

For påmelding; kontakt Jørn Gjerde.
Epost: joern.gjerde@hotmail.com.
Telefon 97104678.​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.