Hva kan en ungdom gjøre i Jakt og fiskelaget....?
Publisert 21.10.2019 21:08
Oppdatert 21.10.2019 21:33
Hva kan en ungdom gjøre i Jakt og fiskelaget....?
Det er gode muligheter for ungdommer som ønsker å drive jakt, fiske og friluftsaktiviteter sammen med andre,

​​​

Jakt og Fiskelaget er organisert i flere utvalg som organiserer aktiviteter innenfor sine områder. Aktivitetsnivået varierer med engasjementet til de som organiserer og deltar. Det kan begrenses av økonomi men heldigvis ikke av muligheter, for de er det mange av. Det er gode muligheter for ungdommer som ønsker å drive jakt, fiske og friluftsaktiviteter sammen med andre, så det er bare å hive seg med og drive det frem.

Hundeutvalget organiserer treninger og sporprøver samt ettersøksordning i Nordhordland. 
På sporprøvene deltar egne og eksterne ettersøksekvipasjer. Noen av de som deltar gjør det i forbindelse med hundeavl, noen gjør det for å bruke hunden til ettersøk og noen gjør det bare for å ha en sosial og gøy ting å gjøre sammen med hunden. Hundene elsker det og får en bedre ro når de får brukt nese og hode.
Her kan ungdommer være med på sportreninger og få instruksjon sammen med erfarne hundefolk. Alle slags hunder kan trene på å gå spor, både liten og stor. Det er mulig å delta i konkurranser på sporprøver om en vil heve nivået etter hvert.

Skyteutvalget organiserer jaktfeltskyting på skytebanen i Stokkedalen på Radøy, både som trening og som stevne. De jobber også med videre utbygging av leirduebanen som er mulig å bruke når banen er åpen. Skytebanen driftes i samarbeid med Radøy skytterlag og har åpent torsdager i tillegg til tirsdager i forkant av jakten. I Radøyhallen er det skyting for ungdom med salongrifle på onsdager fra november.
Ungdommer kan trene skyting på forskjellige måter og de kan også delta i konkurranser. Mengdetrening med salong er en rimelig sak og riflen får en låne.

Fiskeutvalget organiserer forskjellige temakvelder der en kan lære spesielle fiske teknikker og gjerne få praktisk øving. Barnas fiskedag er ett årlig arrangement som er populært for de minste så vell som ungdommer.

Jaktutvalget organiserer opplæringsjakt på hjort der det er både lav terskel og rimelig å delta. På storviltjakt kan en delta med eget våpen fra det året man fyller 16 i følge med opplæringsjeger. For småviltjakt er det tilsvarende fra det året man fyller 14 og når en er 16 kan en jakte på egenhånd. For førstegangs jegere er ofte predatorjakt på kråkefugl det enkleste å komme i gang med. Det er en predatorjakt konkurranse med fine premier en kan delta i. Det jobbes med å sette i gang fangstlinjer for mår som driftes av flere jegere der ungdommer også kan delta uten at de trenger utstyret som skal til.
Det er egen instruktør som holder jegerprøve kurs noen ganger i løpet av året.​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.