10 gode fiskeområder i Møre og Romsdal
Publisert 05.06.2020 15:54
Oppdatert 19.06.2020 11:39
10 gode fiskeområder i Møre og Romsdal
Vil du fiske i sommer? Vi hjelper deg med å finne frem til gode fiskeområder som er lett tilgjengelig for hele familien.

​Møre og Romsdal er ikke veldig spennende og artsrik når det gjelder ferskvannsfiske da vi i all hovedsak har ørret å by på, men vi har desto mer å by på når det gjelder kyst og saltvannsfiske. Mange tilbydere leier også ut båt slik at man kan komme seg ut på havet for å få muligheten til å ta skikkelig storfisk.

​​Dette er ti steder vi mener er gode områder å prøve fiskelykken. 

  1. Osvatnet - Molde (Mine båter) Fiskerikt vann med ørret, røye og laks. Fiskekort kjøpes på Inatur. Ca fem minutter å gå fra parkering ved Gussiåsbrua dersom man skal benytte seg av båten, men det er mulig å kjøre helt inn til vatnet.
  2. Hostadvatnet - Hustadvika (Mine båter) Fiskereikt vann med ørret. Bilvei helt fram og en fin leirplass med gapahuk. NB! Naturreservat
  3. Holsvatnet - Midsund (Molde kommune) (Mine båter) Ørret. Bilvei helt fram. Bålhus og tilgang til toalett. Området er også beskrevet i Morotur: "Holsvatnet ligg i idylliske omgivelser øverst i Rakvågen/ Hole. Ein flott universell uforma sti er laga rundt heile vatnet. Der er laga solide bruer over bekkar og det er satt ut benker og fiskebrygger langs ved stien. Der er fine badeplassar langs med vatnet og ein flott Villmarksleir som er satt i stand av Midsund Jeger og Fiskeforening.​" https://morotur.no/tur/Holsvatnet-Rakvaag

  4. Lillevannet i Spjelkavik (Ålesund) (Mine båter) Ørret. Bilvei helt fram. Rikt og spennedne fugleliv ved vannet. Trimpark. https://morotur.no/tur/Lillevatnet
  5. Vassetvatnet - Sula Eneste forekomst av gjedde i fylket. For å fiske ørret må man kjøpe fiskekort. Bilveg helt fram.
  6. Rotevatnet - Volda sentrum (Mine båter) Volda jspl har et aktivitetsnaust i sentrum av Volda der det også er lagt ut flytebrygge. Det er fritt fiske med stang og oter i et ferskvann med mye ørret. Muligheter for å telte, med det er ikke lov å campe på friluftsområdet.
  7. Voldsfjorden på Fyrde (Volda) ​(Mine båter) Sjøfiske. Bilvei helt fram.
  8. Solåsvatnet i Nordmarka (Surnadal) (Mine båter) Ørret og røye med varierende størrelse. Solåsvatnet er via kanaler bundet sammen med Geitøyvatnet, Vaulavatnet og Krokvatnet. Fiskekort og bombei. Bilvei helt fram.
  9. Smøla Fiske etter saltvannsfisk og sjøørret. Fra båt eller land. Mulig å låne båt fra flere tilbydere. Husk fiskekort for fiske i bekker og innsjøer.
  10. Atlanterhavsveien (Averøy) Tilrettelagt fiskebru ved Atlanterhavsveien. Fiske etter saltvannsfisk. Det er også to fiskeplasser for funksjonshemmede langs veien. 
Jakt og fiske skrev en fin artikkel om fiske i Møre og Romsdal i 2018. Les denne for flere fisketips i vårt fylke: https://jaktogfiske.njff.no/fiske/2018/08/stor-guide-til-havfiske-pa-more

Nyttige tips til fisketuren finner du her.​

Skitt fiske og god tur :)- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.