Inspirasjonssamling minkfangst 3. og 4. november
Publisert 04.10.2017 14:50
Oppdatert 03.11.2017 13:01
Inspirasjonssamling minkfangst 3. og 4. november
Inspirasjonssamling minkfangst 3. og 4. november
For å øke kunnskapen om mink og interessen for minkjakt inviterer vi til inspirasjonskveld om mink fredag 3. november på Løkemyra skytebane i Sande kommune, og til praktisk minkfangst (befaring og demonstrasjon) lørdag 4. november.

​​​Inspirasjonssamling/kurs – minkfangst

 

For å øke kunnskapen om mink og interessen for minkjakt ønsker NJFF Møre og Romsdal i samarbeid med Herøy og Sande jff og Statens naturoppsyn, å invitere til inspirasjonskveld om minkfangst fredag 3. november på Løkemyra skytebane i Sande kommune, og til praktisk minkfangst (befaring og demonstrasjon) lørdag 4. november.

Mink er en uønsket art i norsk natur. Den er en effektiv predator og spesielt kolonihekkende sjøfugl er utsatt. Olav Inge Edvardsen, Statens naturoppsyn (SNO) Smøla, har opparbeidet seg stor kunnskap om minkens levesett og har lang erfaring med minkfangst. De siste årene har han jobbet intensivt for å se om det er mulig å fjerne minken helt fra et verneområde på Smøla. Nå jobbes det også for å skaffe midler til et prosjekt som har til hensikt å utrydde minken fra hele Smøla, og da i så fall for godt .

Vi inviterer til inspirasjonskveld om mink på Løkemyra skytebane (klubblokalene til Herøy og Sande jff) fredag 3. november kl 18 der Olav Inge vil dele sin kunnskap og erfaringer om minkens biologi, levesett og praktisk fangst med hund og feller.

Lørdag 4. november vil vi gjennomføre befaring av feller samt demonstrasjon av jakt på mink med hund.

Program:

Fredag kl 18.00 

- Velkommen og presentasjon

- Gjennomgang av biologi, levesett, jakt og fangst

- Demonstrasjon av ulike felletyper, bruk av hund/hunderaser

- Viltnemnda i Herøy ved Sigurd Nygard presenterer sin satsing på minkfangst i samarbeid med lokalforeninger av NJFF

- Andre tema

Avslutter ca kl 21.30

Lørdag kl 09.00

Befaring av utplasserte feller. Jakt med hund. Oppmøte på klubbhuset til Herøy og Sande jff på Løkemyra.

Avslutter ca kl 13.

Målgruppe: Alle som er interessert i fugl, og som vil tilrettelegge for disse, lokalforeninger som ønsker å starte organisert minkjakt, ungdom, alle med interesse for forvaltning av og jakt på mink.


Arrangementet er gratis, og vi håper så mange som mulig har lyst til å komme og lære mer om mink, og om jakt og fangst på mink. Møre og Romsdal fylkeskommune har bevilget oss midler til opplæring i jakt og fangst på bl.a. smårrovilt i 2017 og det er disse midlene som finansierer samlingen, i tillegg til egne midler hos SNO. Vi krever ikke påmelding, men setter pris på en tilbakemelding om dere er interessert i arrangementet og har planer om å komme. Det enkleste er å trykke «interessert» eller «deltar» på arrangementinvitasjonen på facebooksiden vår: https://www.facebook.com/NJFFmoreogromsdal/  

 

Vel møtt!


- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.