Inspirasjonskveld - mink
Åsa Fredly
Publisert 02.02.2017 12:06
Oppdatert 02.02.2017 14:14
For å øke kunnskapen om mink og interessen for minkjakt ønsker NJFF Møre og Romsdal, i samarbeid med flere lokalforeninger, å invitere til inspirasjonskveld om mink onsdag 15. februar på Skaret.
Inspirasjonskveld - mink
Feller og fangst, mink. Foto: Olav Inge Edvardsen

​​Mink er en uønsket art i norsk natur. Den er en effektiv predator og spesielt kolonihekkende sjøfugl er utsatt. Olav Inge Edvardsen, Statens naturoppsyn (SNO), har opparbeidet seg stor kunnskap om minkens levesett og har lang erfaring med minkfangst. De siste årene har han jobbet intensivt for å se om det er mulig å fjerne minken helt fra et verneområde på Smøla. Nå jobbes det også for å skaffe midler til et prosjekt som har til hensikt å utrydde minken fra hele Smøla, og da i så fall for godt​.

Vi inviterer nå til inspirasjonskveld om mink på Skaret 15. februar der Olav Inge vil dele sin kunnskap og erfaringer om biologi, levesett og praktisk fangst med hund og feller. I tillegg til Olav Inge har vi fått med oss en jeger fra Averøy, Magne Ramsøy, som vil fortelle om sin erfaring ved bruk av conibearfeller, og om samarbeid i en lokalforening. ​

Inspirasjonskvelden arrangeres sammen med Fræna jff, Molde jff og Eide jff. Arrangementet har gratis inngang, og vi håper så mange som mulig har lyst til å komme og lære mer om mink, og om jakt og fangst på mink.

Målgruppe for inspirasjonskvelden:

Alle som er interessert i fugl, og som vil tilrettelegge for disse, lokalforeninger som ønsker å starte organisert minkjakt, ungdom, alle med interesse for forvaltning av og jakt på mink.


Foreløpig program:

​Oppstart onsdag 15. februar kl 18.

​- Minkbiologi​ og levesett

- Filmer og powepointpresentasjoner om praktisk minkjakt med hund og feller

- Presentasjon av ulike feller

- Erfaringer fra lokalforening​, strategier for å lykkes/mobilisering

- Presentasjon av tilrettelegging for ærfugl

- Handlingsplan for sjøfugl i 2017, midler og muligheter​


​Vel møtt!


- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.