Introjakttilbud 2020
Åsa Fredly
Publisert 03.07.2020 14:48
Oppdatert 03.07.2020 16:02
NJFF Møre og Romsdal legger opp til en omfattende introjakt i høst. Vi tilbyr villreinjakt i Snøhetta, hjortejakt i Kristiansund og småviltjakt i Sunndalsfjellene. Vårt intojakttilbud er populært og vi håper unge og/eller uerfarne jegere vil bli med oss også i år.
Introjakttilbud 2020
Introjakttilbud 2020

​​Har du lyst til å lære mer om villreinjakt, hjortejakt eller jakt på hare og skogsfugl, kan du delta på et av våre introjakttilbud i høst. Vi tilbyr jakt i noe av det flotteste som finnes av natur i Norge. 

I år har vi både fått villreinkort fra Sunndal fjellstyre til jakt i Snøhetta Øst og fra Vistdal og fra Eresfjod fjellstyre til jakt i Snøhetta Vest. Når det gjelder introjakttilbudet i Snøhetta Vest kommer vi tilbake til invitasjon og dato da vi ennå ikke har fått på plass instruktører. 

Rammene for gjennomføring av storviltjakt er stort sett de samme for alle tilbudene. Oppmøte fredag ettermiddag til avtalt sted og tidspunkt. Instruktørene går igjennom detaljene for jakta og kurset, sikkerhet og teori. Lørdag og søndag er det jakt sammen med instruktørene. Vi gjennomgår flåing og slakting dersom det blir felling. Deltagere tar med egen tørrmat til alle måltid. Fylkeslaget tilbereder varm mat fredag kveld og lørdag kveld dersom det er innenfor smitteråd fra myndighetene på aktuelt tidspunkt. Overnatting er inkludert i prisen på alle kurs, men det er varierende standard på overnattingene fra telt, til jakthytte, til airbnb.

Koronapandemien setter begrensinger for hvordan vi gjennomfører aktivitetene. Vi forholder oss til de regler som gjelder fra myndighetene ved tidspunkt for gjennomføring. Anbefalinger og regler kan endre seg raskt og vi må være forberedt på at dette kan påvirke mulighetene for gjennomføring av introjakter. Dersom vi må avlyse pga. koronarestriksjoner vil vi betale tilbake innbetalte kursavgifter i sin helhet. 

​Introjakt villrein 28. - 30. august

​Bli med NJFF Møre og Romsdal på introjakt villrein i Snøhetta Øst i august. Vi har i mange år nå arrangert introjakt villrein i dette området. Dette er populære kurs som blir raskt fulltegnet. Vi har dessverre ikke muligeht til å ha med alle som ønsker å bli med, så her lønner det seg å være tidlig ute.

Påmeldingsfrist er satt til 16. august. Det er mulig å stå på venteliste dersom kurset er fulltegnet. Send i tilfelle epost til havard.wiggen@njff.no og si at du ønsker å stå på venteliste, 

Påmelding via denne linken: https://www.deltager.no/reinsjakt2020​​

Priser:

- Medlem u/26 år kr 1500,-

- Medlem o/26 år kr 2000,-

- Ikke medlem kr 3000,-

Instruktører Per Egil Solli-Mork og Arne Røstad (evt. Svein Dalen i tillegg)

​​Introjakt hjort (fullmåne) 2. - 4. oktober

NJFF Møre og Romsdal, sammen med Kristiansund og Nordmøre jff, leier et jaktterreng på Frei i Kristiansund kommune. Jaktvaldene heter Kvalvåg og Or kommunevald og der har vi årlig en kvote på rundt 10 hjort og fri kvote på rådyr. Terrenget skal i all hovedsak brukes til opplæring. Vi benytter jaktappen WeHunt for å organisere jakta på Frei og ønsker at jaktdeltakere laster ned denne appen på forhånd. På kurset vil vi gi en grundig innføring i ulike jaktmetoder, bruk av hund og alt som har med hjortejakt å gjøre. Dette kurset er lagt til en fullmånehelg, så det vil i tillegg til jakt på dagtid bli en del postering på kveld/natt.

Påmeldingsfrist er satt til 20. september og påmelding via denne linken: https://www.deltager.no/hjort_fullmane​

Ansvarlig instruktør Oddbjørn Opstad, leder i jaktutvalget i fylkeslaget.

Priser:

​​- Medlem u/26 år kr 1000,-

​- Medlem o/26 år kr 1500,-

- Ikke medlem u/26 år kr 2000,-

- Ikke medlem o/26 år kr 3000,-

Introjakt hjort (med brøling) 16. - 18. oktober

Samme opplegg som introjakta 2. til 4. oktober, men nå er vi midt i brunsten til hjorten og det vil garantert bli mulig å oppleve brølende bukker på alle kanter. Dette er magisk å få med seg.

Påmeldingsfrist er satt til 4. oktober og påmelding er via denne linken: https://www.deltager.no/hjort_brunst

Ansvarlig instruktør Oddbjørn Opstad, leder i jaktutvalget i fylkeslaget.​

Priser:​

- Medlem u/26 år kr 1000,-

​- Medlem o/26 år kr 1500,-

- Ikke medlem u/26 år kr 2000,-

- Ikke medlem o/26 år kr 3000,-


Introjakt hjort for damer 6. - 8. november

Introjakt etter hjort med NJFF Møre og Romsdal. Grundig innføring i forskjellige jaktmetoder, bruk av hund og alt som har med hjortejakt å gjøre. De siste årene har samtlige deltagere hatt hjort på post under dette kurset. Dette kurset er for kvinnelige jegere. Både unge, gamle, nybegynnere og erfarne er velkommen!

Påmeldingsfrist er satt til 25. oktober og påmelding er via denne linken: https://www.deltager.no/hjort_damer

Priser:​

- Medlem u/26 år kr 1000,-

​- Medlem o/26 år kr 1500,-

- Ikke medlem u/26 år kr 2000,-

- Ikke medlem o/26 år kr 3000,-

Ansvarlig Turid Sættem Eggen, kvinnekontakt NJFF Møre og Romsdal.

Regler for eventuell avmelding:​​

Avmelding innen påmeldingsfristen: Full refusjon utenom et gebyr på ca 60,-
Avmelding etter påmeldingsfristen fram til 48 timer før kursstart: 50% refusjon
Avmelding innen 48 timer før kursstart: ingen refusjon

Avmelding med legeerklæring: full refusjon minus gebyr (ca 60,- kr)


For mer informasjon eller spørsmål ang. noen av tilbudene, ta kontakt på epost: m.romsdal@njff.no eller mobil 92426293.


- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.