Jaktfeltkurs for damer 8. - 9. mai - fulltegnet
Håvard Wiggen
Publisert 03.03.2021 12:06
Oppdatert 10.04.2021 15:58
Jaktfeltkurs for damer 8. - 9. mai - fulltegnet
Fornøyde damer på tilsvarende kurs i januar 2020.
NJFF Møre og Romsdal inviterer til jaktfeltkurs for damer 8. - 9. mai på Skaret og Malmedalen skytesenter i Hustadvika kommune.

 

Kurs i jaktfelt for damer, 8. - 9. mai

 

Kvinneutvalget i NJFF Møre og Romsdal ønsker på nytt å invitere til kurs i jaktfelt. Kurset er ment for de som ønsker å ta del i NJFFs skytekonkurranser innen rifleskyting, men som ønsker en innføring i regler og gjennomføring før de tar del i lokalforeningenes konkurranser. Kurset gjennomføres på kontoret til fylkeslaget på Skaret i Fræna kommune, og på Fræna skytesenter i Malmedalen. Kvinneutvalget legger opp til at dette skal bli en sosial møteplass i tillegg til det kursfaglige innholdet. Instruktører er Reidar Strand og Åsmund Asper.

Formålet med NJFFs jaktskyting mot stillestående og bevegelige viltmål er å gi jegeren trening i skyteferdighet for utøvelse av mest mulig human jakt, sikkerhet i våpenbehandling, og for rekruttering og opplæring av uerfarne jegere. Jaktskyting har utviklet seg til å bli en konkurranseaktivitet som interesserer mange av NJFFs medlemmer. Øvelser og konkurranser skal ligne på situasjoner som jegeren står ovenfor i jaktsammenheng. Konkurransevirksomheten bidrar på den måten til mer human jakt, og god og sikker våpenbehandling.

 

Jaktfelt er en del av NJFFs konkurransegrener innen jaktskyting og består av skyting med rifle mot stillestående viltmål på ulike avstander oftest fordelt med 5 skudd på 6 ulike poster. Skytingen foregår ofte ute i terrenget, og skytestillingene som benyttes er liggende, sittende og stående. 

 

Kurs i jaktfelt:

På dette kurset vil dere lære om NJFFs jaktskyting, med hovedvekt på rifleskyting (jaktfelt) og reglement, om klasseføring, om sikkerhet og god våpenbehandling. Kurset er for rifleskyttere med noe erfaringsgrunnlag, dvs. ikke for helt nybegynnere. Et krav er bestått oppskyting for storviltprøven i løpet av de siste fem årene. Kurset blir delt inn i en teoretisk del og en praktisk del. Målet er å få flere damer til å delta i konkurransevirksomheten til NJFF, og samtidig øke kompetansen til denne gruppen jegere. Vi tror også kurset vil være et sosialt tilbud for deltakere med felles interesse innen jakt og skyting.

 

Det vil også bli mulighet for å prøve haglebanen i løpet av helgen.

 

Dag 1:

Oppstart kl 12 for felles lunsj.

Teori utover dagen.

Ettermiddag: Vi drar til skytebanen, tilbud om leirdueskyting og innskyting av rifler.

Felles middag

 

Dag 2:

Kl 10      Skytebanen med instruktør

Kl 14     Lunsj på skytebanen

Om det blir tid til overs er det mulig å få gjennomført storviltprøven mot slutten av dagen

Avslutning og evaluering.

 

Detaljer om kursgjennomføringen

 

Sted: Kontoret til NJFF Møre og Romsdal på Skaret og skyting på Fræna skytesenter i Malmedalen.

Tidspunkt: 8 - og 9 mai. Oppstart kl 12 på lørdag.

Arrangør: NJFF Møre og Romsdal ved kvinneutvalget

Deltakerpris: kr 1000,- for medl. i NJFF (kr 1500,- for ikke medl.) + overnatting.

(Deltakerpris dekker kaffe og kaffemat begge dager, samt middag lørdag kveld, baneleie, skudd og leirduer, instruksjon)

 

For å holde deltakerprisen nede så tilbyr vi gratis overnatting på kontoret vårt på feltseng/madrass. Overnatting kan også bestilles på Eventyrlige Skaret www.skarstua.no, overnattingssted i tilknytning til vårt kontor. Vis til kurs i NJFF Møre og Romsdal ved bestilling.

 

For de som har behov for det er det mulig å kjøpe rifleammunisjon på skytebanen til .308 og 6.5X55.

 

Påmeldingsfrist: 11. april - kurset er fulltegnet

 

Påmelding til kurset gjøres i kurskalenderen HER.

 

Vedlagt finner dere studieplan for jaktfeltkurset. Vi anbefaler at dere leser igjennom NJFFs regelverk for jaktskyting før dere kommer på kurs

 
Smittevern må vi fortsatt ta hensyn til. Vi følger de nasjonale retningslinjene når det kommer til smittevern. Det vil være håndsprit tilgjengelig gjennom kurset, og vi vil se til at vi opprettholder avstand. Det kan bli endringer i opplegget på kort varsel. Om kurset blir avlyst på grunn av smittesituasjonen blir deltageravgiften tilbakebetalt.

Ved spørsmål ang. gjennomføring ta kontakt med kvinnekontakt Turid Sættem Eggen turid.saettem@hotmail.com, 97542287 eller friluftsveileder Håvard Wiggen havard.wiggen@njff.no, 93066912.

 

Vi ønsker velkommen til kurs!

 

https://www.naturogmiljo.no/studieplaner/1755

 

https://www.njff.no/jakt/sider/regelverk-for-skytekonkurranser-i-regi-av-njff-.aspx?menuid=34

 

- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.