Jakt og fangst på smårovvilt
Håvard Wiggen
Publisert 03.01.2020 12:03
Oppdatert 03.01.2020 12:23
NJFF Møre og Romsdal inviterer til tre samlinger der tema er jakt og fangst på smårovvilt og kråkefugl. Jakt og fangst av disse har lange tradisjoner og byr på masse spenning og utfordringer. Samtidig er det godt viltstell for annet småvilt. På disse samlingene får du massevis av praktiske tips til hvordan du kan lykkes på jakt og fangst, men også gode tips til hvordan din lokalforening kan komme i gang med tilrettelagt jakt og fangst som et tilbud til medlemmene.
Jakt og fangst på smårovvilt
Lær hvordan du lykkes med jakt og organisering av jakt etter smårovvilt
Jakt og fangst på smårovvilt
Få gode tips for å lykkes med jakta

For at alle i fylket skal ha mulighet til å delta på disse samlingene har vi valgt å gjennomføre hver samling to ganger. Alle samlinger holdes derfor både på Nordmøre og på Sunnmøre. Det er gratis å delta for alle!
Samling 1: Åtejakt på rev og jakt og fangst av kråke
Foredragsholder: Ådne Næss Aune - Surnadal jff
Her får du en grundig innføring i hvordan du lykkes med åtejakt på rev, hvordan det kan organiseres av en lokalforening som et medlemstilbud og hva som er viktig å huske når du skal jakte rev på åte. Du får også lære om hvordan du går fram for å lykkes med jakt og fangst av kråker, hvordan du bygger kråkefelle, og tips og triks om kråkejakt/fangst.

Straumsnes skole onsdag 8. januar kl 18:30 (Nordmøre/Romsdal)
Skodje jff's klubblokale i Engsetdalen lørdag 11. januar kl 12:00 (Sunnmøre)Samling 2: Minkjakt med hund og fangst av mink
Foredragsholder: Olav Inge Edvardsen - Statens Naturoppsyn
Olav Inge omtales gjerne som "minkmannen" på grunn av hans enorme kunnskap og erfaring om jakt og fangst på mink. Han er ansatt i Statens naturoppsyn og har i mange år jobbet med å fjerne minken fra verneområdene rundt Smøla. Disse erfaringene deler han med oss gjennom sitt foredrag om jakt og fangst på mink der du vil lære masse om hvordan du går frem for å lykkes med å få fatt i minken. Trykk på linken nederst for å se Ut i naturen-episoden om Minkmannen.

Straumsnes skole mandag 13. januar kl 18:00 (Nordmøre/Romsdal)
Skodje jff's klubblokale i Engsetdalen onsdag 15. januar kl 18:00 (Sunnmøre)Samling 3: Revejakt med hund og mårfangst
Foredragsholder: Kim Jønsson - profesjonell jeger
Kim er en av få her i Norge som jobber kun med jakt og fangst. Han har i svært mange år jobbet for store grunneiere med å holde bestandene av smårovvilt nede, og har tonnevis av erfaring med jakt og fangst på alt av de jaktbare smårovviltartene. Kim har vært gjest i Jegerpodden mange ganger, og han har også jobbet som fagkonsulent i NJFF ved Jakt- og fiskesenteret. Kim gir oss sine beste tips for å lykkes med revejakt med hund, og forteller oss hvordan vi skal få måren til å gå i fella. Det blir også demonstrasjon av forskjellige felletyper.
Straumsnes skole tirsdag 21. januar kl 18:00 (Nordmøre/Romsdal)
Skodje jff's klubblokale i Engsetdalen onsdag 22. januar kl 18:00 (Sunnmøre)


Samlingene varer fram til kl 21:00 (ca 2,5-3 timer).


Alle foredragene er gratis, og vi serverer kaffe og noe attåt.

Vi håper så mange som mulig tar turen og får med seg disse foredragene! Her er det mye å lære, og massevis av motivasjon å hente til å komme i gang med jakt og fangst på småpredatorer!
Prosjektet er finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune, Studieforbundet Natur og Miljø og NJFF Møre og Romsdal

- Annonse -
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.