Jervejakt gjenåpnet i kveld
Åsa Fredly
Publisert 31.01.2020 22:14
Oppdatert 31.01.2020 22:24
Rovviltnemnda har i kveld tildelt to jerv fra reservekvota innenfor beiteprioritert område i Møre og Romsdal, hvorav 1 dyr kan være tispe. Dermed kan jervejakt åpnes på nytt.
Jervejakt gjenåpnet i kveld

​​​I går ettermiddag ble den tredje jerven i Møre og Romsdal felt. Jerven ble felt på åte i Valldal.  Alle fellingene har vært utenfor forvaltningsområdet for jerv, og dermed var kvota fylt og jervejakta ble stanset. Nå i kveld har rovviltnemnda gjort et nytt vedtak og tildelt to jerv fra reservekvoten.​ ​​Hunndyrkvoten er på 1 dyr. Tildelingen er ​grunngitt med dokumenterte jerveskader på sau ​i beiteprioriterte områder. Se ellers Fylkesmannens nettside for mer informasjon.​

 https://www.fylkesmannen.no/More-og-Romsdal/Miljo-og-klima/Rovvilt/lisensfellinga-av-jerv-er-gjenopna/

Jegere må være oppdatert på kvota og Fylkesmannen har følgende nr til vakttelefon: 

Jerv: 71 25 85 02

Gaupe: 71 25 85 01

Bjørn/Ulv: 71 25 85 03

Meld fra om felling

Tlf: 9092 6016​

​​

Fylkeslaget har to ​åtebuer og jerve​åter tilgjengelig for jegere som ønsker å jakte jerv. Disse åtene er plassert ved Gråsjøen i Surnadal kommune og i Eidsdal ​i Stranda kommune. Det har vært besøk på åta i Surnadal de siste dagene. Det er også rapportert at det er observert jerv i Valldal. Det er ledig plass på begge åtene. For mer informasjon og booking av tid på åta, se HER​.

- Annonse -
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.