Kurs i jaktfelt 10. og 11. august - for damer
Åsa Fredly
Publisert 03.05.2019 13:08
Oppdatert 19.07.2019 13:20
Kurs i jaktfelt 10. og 11. august - for damer
Kvinneutvalget i NJFF Møre og Romsdal inviterer til helgekurs for personer som ønsker å ta del i NJFFs skytekonkurranser innen rifleskyting. Kurset gjennomføres i Fræna lørdag 10. og søndag 11. august.

​​Kurset avholdes helgen 10. og 11. august på Skaret i Fræna kommune, og på skytebanen til Fræna jff i Malmedalen. Instruktører er Reidar Strand, reidar_strand@hotmail.com, 92277860 og Sverre Heggset, sverre.heggset@gmail.com, 97145445. 

Om jaktskyting:

Formålet med NJFFs jaktskyting mot stillestående og bevegelige viltmål er å gi jegeren trening i skyteferdighet for utøvelse av mest mulig human jakt, sikkerhet i våpenbehandling, og for rekruttering og opplæring av uerfarne jegere. Jaktskyting har utviklet seg til å bli en konkurranseaktivitet som interesserer mange av NJFFs medlemmer. Øvelser og konkurranser skal ligne på situasjoner som jegeren står ovenfor i jaktsammenheng. Konkurransevirksomheten bidrar på den måten til mer human jakt, og god og sikker våpenbehandling.

Om jaktfeltskyting:

Jaktfelt er en del av NJFFs konkurransegrener innen jaktskyting og består av skyting med rifle mot stillestående viltmål på ulike avstander oftest fordelt med 5 skudd på 6 ulike poster. Skytingen foregår ofte ute i terrenget, og skytestillingene som benyttes er liggende, sittende og stående. 

Kurs i jaktfelt:

På dette kurset vil dere lære om NJFFs jaktskyting, med hovedvekt på rifleskyting (jaktfelt) og reglement, om klasseføring, om sikkerhet og god våpenbehandling. Kurset er for rifleskyttere med noe erfaringsgrunnlag, dvs. ikke for helt nybegynnere. Kurset blir delt inn i en teoretisk del og en praktisk del. Målet er å få flere damer til å delta i konkurransevirksomheten til NJFF, og samtidig øke kompetansen til denne gruppen jegere. Vi tror også kurset vil være et sosialt tilbud for deltakere med felles interesse innen jakt og skyting.

 

Foreløpig program

Dag 1:

Oppstart kl 12 for felles lunsj.

Teori utover dagen.

Ettermiddag: Vi drar til skytebanen, tilbud om lerdueskyting og innskyting av rifler.

Felles middag

 

Dag 2:

Kl 10   Skytebanen med instruktør

Kl 13   Lunsj på skytebanen

Avslutning og evaluering ca kl 16.


 Gjennomføringen​​​

Sted: Teori på kontoret til NJFF Møre og Romsdal på Skaret og praktisk del på Malmedalen skytesenter.

 


Tidspunkt: 10. og 11. august, oppstart kl 12 lørdag.

Arrangør: NJFF Møre og Romsdal ved kvinneutvalget

Deltakerpris: kr 2000,- for medl. i NJFF (kr 2500,- for ikke medl.) + overnatting.

(Deltakerpris dekker lunsj, kaffe og kaffemat begge dager, samt middag lørdag kveld, baneleie, skudd og lerduer, instruksjon)

Overnatting kan bestilles på Eventyrlige Skaret www.skarstua.no, overnattingssted i tilknytning til vårt kontor.

For de som har behov for det har vi rifleammunisjon på skytebanen til .308 og 6.5X55. Dere må ha med eget våpen.

Påmeldingsfrist: 5. august

Påmelding til kurset gjøres i kurskalenderen HER​

 

Vedlagt finner du studieplan for kurset. Vi anbefaler at dere leser igjennom NJFFs regelverk for jaktskyting før dere kommer på kurs

Ved spørsmål ang. gjennomføring av kurset ta kontakt med kvinnekontakt Turid Sættem Eggen turid.saettem@hotmail.com, 97542287 eller fylkessekretær Åsa Fredly m.romsdal@njff.no, 92426293.

 

Vi ønsker velkommen til kurs!

 

https://www.naturogmiljo.no/studieplaner/1755

https://www.njff.no/jakt/sider/regelverk-for-skytekonkurranser-i-regi-av-njff-.aspx?menuid=34


- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.