Småvilt og skadeskyting
Åsa Fredly
Publisert 23.05.2018 14:14
Oppdatert 23.05.2018 14:20
Småvilt og skadeskyting
Hvor mange patroner går med for å felle en rype? Vi vet lite om skadeskyting av småvilt i Norge. Det er vanskelig å finne igjen skadeskutt småvilt, så omfanget blir kun antakelser.

​​Skadeskyting av småvilt er et ømtåelig tema. Til nå er det ikke tatt skikkelig tak i her i landet. Det finnes noen studier på problemstillingen i bl.a. Danmark og USA. Vi trenger egne studier gjennomført her til lands for å finne ut om dette er en utfordring vi bør ta tak i. For å vite hva et prosjekt skal bygge videre på er det behov for bakgrunnskunnskap. Dette har NJFF Møre og Romsdal jobbet med i flere år.​

Til nå har prosjektene basert seg på noen testskytingsøvelser på rype, intervjuer og litteraturstudier. Resultatet er gjengitt i to rapporter: "Småviltprosjektet 2011" og "Småvilt og skadeskyting 2015". Det er Tore Andestad som har stått for prosjektledelsen og rapportskriving. Milder til prosjektene har vi fått fra Møre og Romsdal fylkeskommune.

Rapportene finner dere her:

Småviltprosjektet sluttrapport 2011.pdf

Småviltprosjektet rapport 2015.pdf


I tillegg til dette oppdaterer Tore Andestad sin egen side som belyser utfordringen med tilleggssaker, bl. a. intervjuer av erfarne jegere. Link til denne siden finner dere her: Jegeropplæring-hvor mange skudd går det med for å felle ei rype

- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.