Tilbud til skoler, barnehager og SFO i Møre og Romsdal
Håvard Wiggen
Publisert 17.01.2017 15:16
Oppdatert 17.01.2017 15:16
Tilbud til skoler, barnehager og SFO i Møre og Romsdal
Skyting på blink
Tilbud til skoler, barnehager og SFO i Møre og Romsdal
Fiske i ferskvann
NJFF har et gratis tilbud til alle skoler, barnehager og SFO i Møre og Romsdal. Tilbudet gjelder aktivitetsdager som tilpasses skolens ønsker og nærmiljø. For å booke en aktivitetsdag med NJFF M&R, ta kontakt med vår friluftsveileder Håvard Wiggen.

For å gjøre det lettere og mer oversiktlig for dere har vi satt opp noen alternativer dere kan velge mellom. Tilpasning av aktiviteten bygger på den didaktiske relasjonsmodellen, og kan linkes direkte opp mot læreplanen i fag som kroppsøving, samfunnsfag, naturfag, og aktuelle valgfag. Skolen kan også knytte andre fag som norsk, engelsk, matematikk osv. opp mot aktivitetene som for- og etterarbeid til turene. Barnehager og SFO kan bruke tilbudet som en avveksling fra hva dere vanligvis gjør. Aktivitetsdagene kan brukes som et utgangspunkt for videre prosjektarbeid i klasserommet, eller som en ren avveksling fra hverdagsundervisningen. For at barna skal få et godt utbytte av aktivitetsdagen er det viktig at vi får så mye informasjon som mulig om gruppestørrelse, elevforutsetninger osv. på forhånd. Dette avtales i hvert enkelt tilfelle.


Aktivitetsalternativer

1:       Fiskedag i ferskvann
Barna får en innføring i tradisjonelt ferskvannsfiske. De lærer hvordan de skal gjøre klart fiskeutstyret, knyte knuter og gjennomgang av artskunnskap. Ved fangst av fisk får de lære å rense fisken og vi ser på fiskens anatomi. Ved heldagsarrangement tilbereder vi fisken på bål.
Gruppestørrelse: 5 - 20 deltagere (3-5 timer)

2:      Fiske i saltvann
Barna får en innføring i tradisjonelt saltvannsfiske fra land. De lærer hvordan de skal gjøre klart fiskeutstyret, knyte knuter og gjennomgang av artskunnskap. Ved fangst av fisk får de lære å rense fisken og vi ser på fiskens anatomi. Ved heldagsarrangement tilbereder vi fisken på bål.
Gruppestørrelse: 5 - 20 deltagere (3-5 timer)

3:       Matlaging ute
Barna får opplæring i hvordan de lager bål. Vi lager enkel men smakfull mat ute på tur, og spiser ute.
Gruppestørrelse: 5 - 20 deltagere (3 timer)

4:      Jakt og fangstradisjoner i Norge
Barna får lære om hvordan jakt og fangst har utviklet seg i Norge fra de første menneskene kom til landet etter siste istid og fram til i dag. En blanding av undervisning og praktiske aktiviteter.
Gruppestørrelse: 3 - 15 deltagere (3-5 timer)

5: Småviltjakt
Barna får være med på småviltjakt i et av terrengene vi har tilgjengelig for jakt. De får opplæring i sikkerhet på jakt, jaktformer, jakttradisjoner og jaktbare arter. Kun på høsten.
Gruppestørrelse: 3 - 10 deltagere (5 timer)


Tilleggsinfo om aktiviteter med NJFF Møre og Romsdal

 • Tilbudet er finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune. For at disse midlene skal dekke så mange aktivitetsdager som mulig, er det noen utgifter som skolene selv må stå for:

 • Mat som elevene skal spise ute på tur har de enten med selv, eller skolen handler inn det som trengs av fellesmat. Handleliste utarbeides da på forhånd i samarbeid med NJFF i forhold til hvilken aktivitet som planlegges.

 • Skolen må selv stå for transport av elevene der det er nødvendig. Normalt forsøker vi å legge aktivitetene til skolens nærområde.

 • Skolen må stille med tilstrekkelig antall lærere i forhold til gruppens størrelse. Dette er viktig både for å opprettholde et godt læringsmiljø, men også for å ivareta sikkerheten til elevene. Skolen er ansvarlig for elevene som ved en vanlig skoledag. NJFF har egen ansvarsforsikring.

 • Vi kommer vanligvis til dere og arrangerer aktivitetsdagen. Vi finner i felleskap et egnet sted i nærheten av skolen. Hvis det ikke er mulig å arrangere aktivitetsdagen i nærheten av skolen kan flere av aktivitetene gjennomføres i umiddelbar nærhet til Skaret hvor vi har kontor og kurslokaler. Både ferskvannsfiske, matlaging ute og jakt og fangsttradisjoner kan holdes på Skaret

  Ta kontakt med vår friluftsveileder Håvard Wiggen hvis du ønsker mer info eller ønsker å gjøre en avtale om en aktivitetsdag for din skoleklasse.

   

  Send epost til havard.wiggen@njff.no for mer info eller for å gjøre en avtale om en aktivitetsdag.

   
- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.