Tips til 10 turområder
Publisert 01.04.2020 11:58
Oppdatert 03.04.2020 12:16
Tips til 10 turområder
Tagg gjerne bildene dine med #NJFF og #NaturenErÅpen på Instagram.
Vil du ha tips til 10 turområder i ditt fylke? Her får du turer og aktiviteter som passer for både store og små, gammel som ung!

​​​Husk bare på å følge nasjonale retningslinjer ang. bålbrenning, båndtvang og allemannsrettens generelt, og anbefalninger fra FHI når det gjelder kontakt med andre i disse koronatider. 

Vi har gjort et utvalg av anbefalte turer for dere, men det er uendelig mange muligheter i fylket vårt, både på ski, til fots og på sykkel. De fleste turer finner dere her https://morotur.no/​. Vi anbefaler at dere akkurat nå velger de turene som ikke er mest populære for å unngå å samles for mange på et sted.

  1. ​​​​Kristiansund: Kvalvåg - Sætervatnet/Kjerringvatnet   https://morotur.no/tur/Kjerringvatnet​. ​Flott tur i naturskjønne omgivelser på sydsiden av Frei. Gode parkeringsmuligheter. Kjerringvatnet ligger mellom Storskarven og Breilia. Turen inn fra Harpskaret går delvis langs traktorvei og er forholdsvis enkel å gå selv om det er ca 3 km frem til vatnet. Både ved Sætervatnet som du passerer og ved Kjerringvatnet er det flotte områder for rekreasjon​​​. Det er et rikt dyre- og fugleliv i området, og det er store sjanser for å se både hjort, rådyr, elg, rev, tiur og mange flere arter. I Sætervatnet og Kjerringvatnet kan man fiske, selv om ørreten er liten. Det er ikke fiskekort. Flere steder langs turruten er det satt ut benker og det er tilrettelagte bålplasser.

  2. Surnadal: Svinvikrunden  https://morotur.no/tur/Svinvikrunden​. ​Denne rundturen går etter gammelvegane inn til Todalen. Her kan dei store la seg fascinere av den fantastiske utsikten eller det sparsommelege rekkverket som før verna trafikken mot stupa nedanfor vegen. Barna vil kanskje bli like begeistra over lamaane som beitar på ekrene i Svinvika.​​

  3. Sunndal: Seljebøvatnet/Ålvvatnet   https://morotur.no/tur/AAlvvatnet-Seljeboevatnet​​​​​​. ​Fin tur i nydelig skogsterreng og denne turen er meget barnevennlig. Turen passer for alle. Nydelig solvendt utsikt over Ålavatnet/Seljebøvatnet med ny gapahuk og grill.​​​ Parkering er skiltet. Fiske​​ etter ørret i vatnet.

  4. Hustadvika: Lågheia - Elnesvågen  https://morotur.no/tur/Laagheia​. ​​Turen til Lågheia er fin å gå på gruset sti fra parkeringsplassen øverst i Hauglia og noe turveg videre til Haukåssetra. Herfra og opp på Lågheia er det litt bratt sti i starten, men du blir belønnet med en flott utsikt mot sør over Elnesvågen, Søre Fræna, Aukra og Frenfjorden.​​​

  5. Molde (Nesset og Gjemnes): Fosterlågen  https://morotur.no/tur/Fosterlaagen-Fra-Gussiaas-Nesset-og-over-i-Gjemnes-kommune​​. En fin sykkel, eventuell gå tur innover langs Fosterlågen. Mange muligheter til å stoppe underveis for å raste. Det er veldig fint innmed enden av vannet, flere bålplasser og toalett. Også mulig å komme ned til vannet med rullestol på østenden av Fosterlågen​​. ​Om man ønsker å kjøre inn er det kr 30 i bompenger. Fiskekort https://www.inatur.no/fiske/51002a3be4b01af33f504186​. Det er både ørret og røye i vannet.

  6. Aukra: Smågevatnet​/Brenslen     https://morotur.no/tur/Brenslen ​Turen til Brenslen er ein fin tur som ein kan gå året rundt. Flott utsyn mot havet på heile turen. Ved Smågevatnet er det ein gapahuk og kanoar til utleige. Ta kontakt med Aukra kommune (71 17 15 00) for lån av nøkkel til kanoane, årer og redningsvestar.​ Ikke fiskekort.​​

  7. Molde: Bolsøya/Fo​røya​        https://morotur.no/tur/Steinbruddet-paa-Bolsoeya​. ​Et kulturhistorisk sted på sørsiden av Bolsøya. En lett og fin tur for alle, og kan kombineres med bading i Sandvika, Bolsøyas fineste badestrand.​​​ Ved å følge traktorveien utover mot Forøya får man tilgang til mange fine fiskeplasser.

  8. Vestnes: Kråkvika friluftsområde   https://morotur.no/tur/Kraakvika-friluftsomraade​. ​Turen langs Vestnesstraumen til Kråkvika og Kråkneset er lett tilgjengelig og lettgått. Den byr på naturopplevelser med fin utsikt og variert fugleliv. Sjeldnere ser man både hjort, ekorn og oter fra stiene. Området har plasser for å prøve fiskestanga. Om høsten finner du både blåbær og tyttebær og sopp i skogen ved løypa. Rasteplasser med bålgruer er anlagt. Det er mange avstikkere hva hovedstien på skogsstier for dem som liker å ferdes på slikt underlag. Det er ikke mulig å rote seg bort. Du er nært bebyggelsen samtidig som du er midt i naturen med dens opplevelser. Start og mål på samme sted.​​

  9. Ålesund: Svinøya​ friluftsområde    https://bypatrioten.com/opplev-%C3%A5lesund/turtips-og-opplevelser-i-%C3%A5lesund-og-paa-sunnmoere/baattur-til-svinoeya/​​​. Svinøya når du med båt. Her er det toalett, tilrettelagt bålplass og flytebrygge til å legge båten til og fiske fra.

  10. Ålesund: Ørskog -​​ Liasetra​ https://morotur.no/tur/Liasetra2​​. Fin tur langs grusveg, passar godt for barnevogn og familiar på tur. Akslevollvatnet ligg vakkert til rett ved vegen. Når du kjem opp på Liasetra, er det ope kulturlandskap med god utsikt mot Sykkylvsfjella.​​ På toppen finner ​​man gapahuk, bålplass​, benker og bord. Toalett ved starten av turen ved Brauta. Her er også parkering.

Se tips til enda flere aktiviteter her!​


- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.