Utemiddag og alternativ til fredagstaco
Åsa/Irma Josefine
Publisert 20.03.2020 14:06
Oppdatert 20.03.2020 15:10
Utemiddag og alternativ til fredagstaco
Fylkeslaget var så heldige å ha besøk av Irma Josefine i februar, da hun gjennomførte arbeidsuka si hos oss. Et av oppdragene vi satte henne til var å lage middag ute. Her er hennes tips:

​​​​​​​​​​

Taco på bål

​​Ingredienser:

  • ​Kylllingkjøtt i biter (gjerne lårfilè som både er billigere og smaker best)
  • Rødløk
  • Hvitløk
  • Fersk chilli
  • Paprika i ulike farger
  • Gulrøtter
  • Brokkoli
  • Mais
  • Tacokrydder (vi brukte ferdig, men det er veldig enkelt å blande sitt eget krydder. Hjemmelaget blanding inneholder mindre salt og smaksforsterkere og er både sunnere og smaker bedre!)
  • Creme fraiche
  • Tortillalefser
  • Olje til steking
  • Aluminiumsfolie til lefsene
  • Div. bokser eller poser til oppbevaring/frakt av mat
  • En stor gryte eller wok
  • Et stort bål
Irma lagde mat til tre voksne, to ungdommer og to barn. Mengden ingredienser må tilpasses hvor mange som skal dele måltidet. Til så mange middagsgjester som vi var brukte vi bl.a. to pakker med tacogrydder og en boks creme fraishe.

Vi er så heldige at vi har bålpanne i hagen og derfor behøvde vi ikke planlegge hvordan vi skulle få med oss mat, drikke, kopper og kar, men med god planlegging er dette en middag man godt kan ta med seg på langtur. Det viktigste er å planlegge godt og gjøre så mye som mulig av forarbeid og kutting hjemme. Om man ønsker å lage alt ute på tur, er det også så klart mulig, men har man gått langt, vært lenge ute og er blitt sulten er det greit at selve kokkeleringen ute går raskt.

Tips: det er lov å ha med juks til å få fyr på bålet, slik som tørr opptenningsved og opptenningsbrikketter!

Bildene under viser forløpet i middagslagingen, fra forberedelser inne til prøvesmaking:
_DSC0009.JPG
Forarbeid. Irma kutter alle ingrediensene i passelige biter og fordeler maten i oppbevaringsbokser.

_DSC0013.JPG
Grønnsaker ferdig kappet og klare til å bli pakket i sekken. Vi brukte ferdig kuttet kyllingkjøtt og hadde derfor ikke behov for å gjøre noe mer med dette kjøttet på forhånd.
_DSC0019.JPG
Fyr opp et stort og varmt bål og ha mer ved klar.

_DSC0020.JPG
Med nok varme i bålet startet Irma matlagingen. Først stekte Irma kyllingkjøttet med litt olje. Deretter stekte hun rødløk, hvitløk og chilli sammen med kyllingen. Videre ble gulrot, paprika og brokkoli hatt i gryta.

_DSC0021.JPG

_DSC0030.JPG
_DSC0034.JPG
_DSC0036.JPG

Fine omgivelser for matlaging ute:
_DSC0022.JPG

Før vi visste ordet av det var det begynt å mørkne, men maten var straks ferdig. Da alt var gjennomstekt og mykt (bokkoli er best om den ikke er stekt for mye) tilsatte Irma tacokrydder, mais og creme fraishe. Mens gryta fikk et nytt oppkok varmet Irma lefsene på bålet. Lefsene hadde  hun pakket inn i aluminiumsfolie på forhånd. Pass på så lefsene ikke får for høy direkte varme. Da kan de lett bli svidd. Lefsene kan også spiser kalde.
_DSC0040.JPG

Det er ikke behov for fat og bestikk for å spise denne maten. Lefsene er nok og maten kan regnes som fingermat. Om det blir litt søl gjør det ingen ting. Vi er ute!

Vel bekomme!
_DSC0058.JPG

- Annonse -
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gyrobekjempelse i Drivaregionen
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.