Fiske
EAY
Publisert 08.02.2016 11:52
Oppdatert 11.09.2020 08:22
Fiske
Skodje Jeger- og fiskerforening har leid fiskerett på nordsiden av Solnørelva av Solnør Gaard siden begynnelsen av 60. tallet. Solnørelva var og et moment da Skodje Jeger- og fiskerforening blei stiftet i mai 1963.

Front Solnørelva web.jpgForeningen utfører mange timer med dugnad som gagner elva gjennom året, det viser seg at dette gir et svært sosialt miljø rundt fisket i elva. Solnørelva er en såkalt flomelv, elva kan ha svært liten vannføring deler av sommeren, grunnet lite nedbør. Elva er da stengt for fiske. Fiskeutvalget står for åpning og stenging av fiske.

- BERGHØLEN ER STENGT FOR ALT FISKE.

​- KJØP AV KORT I SOLNØRELVEA  Kiwi Skodje​.
- Elva er åpen for alle.

 
Foreningen disponerer to soner på nordsiden av Solnørelva.
 
Sone 1.
IMG_0017.JPG
Denne går fra ”nestehølen” til og med ”heksegryta”. Her har en både stryk, kulper og noen fosser. Dette er den lengste sonen som er på ca 1250 meter fiske. Her er det tilrettelaget med vandringer langs elva. Det er og en fin gapahuk for bruk under fisket i elva. Denne kan brukes av alle.
 
 
 
 
Sone 2.
IMG_0042.JPG
Dette er det av elva som er mest egnet til fluefiske (ca 450 meter), da det er en større høl i elveleiet. ”svarthølen” Det er og en egnet plass for fiske sammen med barn, da det kan fiskes med makk og dubbe her.
 
 
 
 
 
Storvatnet i Dyrdalen. Norddalen
Storvatnet Norddal 1.jpg
Foreningen har fiskerett i vatnet. Det tar ca 3 timer å gå fra parkeringsplassen på Rellingsetra, ca en 1/2 time mindre fra Innsetsetra. Her inne er det et fantastisk terreng for rypejakt, med muligheter for avveksling med fjellfiske. Eller bare for naturopplevelsen. ​thumbnail_IMG_3286.jpgthumbnail_IMG_3290.jpg
Stien er ryddet og godt merket.

GOD TUR. 
 
Gapahuken Solnørelva
IMG_0022.jpg
Skodje Jeger og fiskerforening har bygget en stor gapahuk ved Berghølen. Dette er en fin plass for å dele opplevelser i elva og fra andre vassdrag. Gapahuken er til disposisjon for alle som ferdes langs vassdraget, og det er en bålpanne, m/ utstyr og ved til disposisjon.

Ta med familien og opplev Solnerelva og spenningen av dette flotte vassdraget.

 

Ta med avfallet etter bruk. GOD TUR.

Som medlem i foreningen har en fortrinnsrett til fiskekortene i elva. Fiskekort til Solnørelva selges hos Kiwi Skodje i butikkens åpningstider.
  • Elva kan ha svært liten vannføring deler av sommeren, grunnet lite nedbør. Elva er da stengt for fiske. Foreningen står for åpning og stenging av fiske i elva.
  • Foreningen utfører fiskeoppsyn i vassdraget, og følger med om det er ulovlig fiske i Dragsundet.
 Betal fiskeavgiften her:
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.