Familiedag med smell!
Publisert 19.06.2016 14:33
Oppdatert 20.06.2016 22:18
Jakt, skyting og friluftsliv fenger mange, både unge og eldre. Surnadal skytterlag og Surnadal Jeger og fiskerforening inviterer søndag fra 10-14 til en variert aktivitetsløype med mulighet for læring, konkurranse, flotte premier, mat og sosialt samvær for hele familien. Bli med du også!
Familiedag med smell!
Surnadal Jeger- og fiskerforening og Surnadal skytterlag inviterer til familiedag med smell på Angråmyra søndag fra 10.00-14.00. Tre av mange flotte representanter for skyttersporten lokalt er John Nordvik (fra venstre), Jorun Snekvik og Ivar Waag (Foto: Rita Aarnes).

​​​Stedet er Angråmyra skytebane og dagen er blitt til som et samarbeidsprosjekt mellom skytterlaget og jeger- og fiskeforeningen i Surnadal og Norsk Laksefestival. Hanne Waag, Trond Gullik Mikkelsen, Rita Aarnes og Magnar Strand i komiteen for arrangementet håper mange vil finne veien til en uhøytidelig og artig dag på anleggene til skytterlaget og SJFF.

De ser på dagen som en fin mulighet til å rekruttere nye aktive inn i de to lagene, samtidig som det bidrar til å skape positivt fokus på den mangfoldige aktiviteten som både Surnadal skytterlag og Surnadal Jeger- og fiskerforening står for. De forteller at skyting er en trygg aktivitet der sikkerhet og gode rutiner hele tiden er i fokus.

- Den mest acionfylte delen av familiedagen vår vil være oppvisning i regi av aktive skyttere i de to miljøene. I tillegg blir det en mulighet for å prøve seg og delta i konkurranse for hele familien. Vi får en gjennomgang av de ulike disiplinenen av speaker Mons Otnes, slik at alle skal ha mulighet til å henge med. Oppvisningen og show-delen vil bestå av tre aktiviter der vi demonstrerer skyting:

* Stang- og felthurtigskyting (også kalt texas-skyting, og kjent for mange fra Landsskytterstevnet og NRK-sendinger).

* Skyting på løpende elg

* Lerdueskyting

Videre blir det seks aktiviteter – en skyteløype - der alle får prøve selv under kyndig instruksjon:

* Luftgeværskyting på selvanviser

* Salongskyting elektronikk 100 m

* Jaktfelt elektronikk 100 m

* Lerdueskyting med hagle

* Miniatyr inne – skyting på blink

* Miniatyr inne – skyting på dyrefigurer

- Vi synes det er flott at vi har fått komme inn under programmet til Laksefestivalen, som et tilbud til hele familien og et supplement til aktiviteten i sentrum. I tillegg til skyteshow og oppvisning, vil det bli kjempeflotte premier til de som fullfører den oppsatte skyteløypa.

Familiedagen arrangeres mellom 10.00 og 14.00 på søndag. For den som ikke er sikker på veien til Angråmyra: Fra Surnadal sentrum i retning Kvanne, ta av til venstre ved Åsen bygdemuseum, følg skilting videre mot Angråmyra derfra, opplyser komiteen.

Takket være svært velvillige sponsorer som Surnadal sparebank, Amfi, Gjensidige Surnadal, Talgø Møre Royal, Svorka Energi og Pipelife, kan arrangøren av familiedagen friste med fine opplevelser og premier til de som blir trukket ut. Eksempler på dette er en guidet tur/familiehelg i Trollheimen med friluftsliv, jakt- og fiskeopplevelser. En annen premie er et av høstens kurs i småviltjakt eller storviltjakt i regi av Møre og Romsdal Jeger og fiskerforening, videre gavekort til bruk i valgfri butikker i Amfisenteret og flotte hagemøbler. I tillegg vil det vanke mindre premier til alle barn som deltar på tre øvelser eller mer.

Inngangsbilletten for å være med på skyteløypa er 20 kroner. Utdelingen av de største premiene vil skje fra festivalscenen foran Kulturhuset i sentrum klokka 16.00.

-Vi ønsker alle velkommen til en familiedag med smell! I tillegg til actionfylt oppvisning av flinke konkurranseskyttere, vil dette være en mulighet for å prøve seg på en givende aktivitet for den som er ny og nysgjerrig på disipliner som jaktskyting og baneskyting. Vi selger grillmat, kaffe og kaker slik at man kan ta med familien og få en fin totalopplevelse sammen denne søndagen, sier Magnar Strand, Rita Aarnes, Hanne Waag og Trond Gullik Mikkkelsen.  

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.