Vellykka takseringskurs i Surnadal
Publisert 06.05.2018 12:33
Oppdatert 06.05.2018 12:33
Vellykka takseringskurs i Surnadal
Det stilles krav til både hundefører og hund i forbindelse med taksering av fugl. Deltakerne på takseringskurset i Surnadal er her samlet med sine gode firbente hjelpere.
Det ble god oppslutning om kurset i taksering av hønsefugl i Surnadal lørdag 5. mai.

​Kurset ble arrangert av NJFF Møre og Romsdal i samarbeid med lokalforeninga i Surnadal. Kursholder og instruktør var Hans Ole Solberg fra NJFF Hedmark.

Opplegget var organisert med en teoretisk del og en praktisk del. 

I den teoretiske delen ble takseringsmetoden Distance sampling gjennomgått. Videre var det fokus på de kvalitetskrav som stilles til hundefører, til hunden, kvalitetskrav knyttet til utfylling av takseringsskjema, ansvar og rapportering samt hvordan man velger takseringsområde og takseringslinjer. Det var også en bolk med bruk av GPS i takseringsarbeid og informasjon om forvaltning av småvilt i tillegg til praktisk gjennomgang/øving.

Deltakerne på kurset ble etter fullført teori og praksisdel kvalifisert til å organisere og delta i taksering av hønsefugl.  

Lokallaget vurderer det som viktig å bidra til forsvarlig uttak av rype og annen høsefugl og sier seg godt fornøyd med deltakelse og gjennomføring av kurset i Surnadal. 

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.