Fortsatt godt tilbud til laksefiskere i Stjørdalselva og Forra
Publisert 04.05.2019 13:24
Oppdatert 04.05.2019 14:21
Fortsatt godt tilbud til laksefiskere i Stjørdalselva og Forra
Fra en av fjorårets fiskekvelder for damer - et eksempel på noe som SJFF bruker mye tid og ressurser på hver sommer.
SJFF opprettholder sitt gode tilbud til allmennheten.

​De fleste som fisker laks i Stjørdalselva er avhengig av at SJFF lykkes med å opprettholde et godt tilbud til allmennheten. Heldigvis kan det gode tilbudet til menn og kvinner med normale inntekter opprettholdes også i 2019.

SJFF eier ingen vald. Med unntak av et par vald som forvalter på vegne av kommunen er vi avhengige av å leie vald fra private grunneiere og finansiere dette med salg av fiskekort. De fleste av de vi leier vald av innser at hvis vi skal ha en elv der det drives oppsyn, kultivering og rekruttering så må SJFF ha et bredt tilbud.

I sommer opprettholder vi i all hovedsak tilbudet fra i fjor. Som alltid er det imidlertid noen endringer:

  • Vi har mistet Kilnesholmene og Øvre Storflor.
  • Vi har også mistet fiske i Iverhølen, Flåumstryket, Nyhølen og Svarthølen i juli. I juni og august har vi fiske som normalt.
  • Til gjengjeld har vi leid Kjeldbergnes og Florholmen fra slutten av juni, det meste av juli og hele august.
  • Vi har også lykkes med å flytte grensen for et av våre vald i Forra opp til Dalsnes bru. I fjor gikk grensen som kjent ved Dalsnes.

Samlet sett innebærer dette at vårt tilbud er minst like godt som i fjor. Selv om vi har et godt forhold til elveeierne så skal vi ikke nekte for at vårt arbeid med leie av fiskevald og tilrettelegging for allmennheten ikke blir noe lettere med årene. Det innebærer mye arbeid, og samtidig har økende tilstrømning av fiskere til elva ført til at det kan være konkurranse om valdene. Som en frivillig forening er det selvsagt begrenset hva vi kan betale, men til gjengjeld bidrar vi med en enorm innsats for elva som kommer elveeiere og alle som bryr seg om elva til gode.

Nå i mai sørger vi for å produsere valdkart for 2019. Inntil de er klare, viser vi til fjorårets valdkart HER​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.