Husk! All laks over 65 cm er fredet i hele Stjørdalsvassdraget i august
Publisert 01.08.2018 16:40
Oppdatert 01.08.2018 16:42
Husk! All laks over 65 cm er fredet i hele Stjørdalsvassdraget i august
Illustrasjonsfoto. Kilde: Norske lakseelver
Det er kun lov å ta opp smålaks i august

​​August er tiden for restriksjoner. Fra før er Forra, Sona og hele Stjørdalselva nedenfor samløpet med Forra stengt for alt fiske og fra 1. august er all laks over 65 cm (ca. 3 kg) fredet.

Fredningsbestemmelsen om lengde ble innført før denne sesongen etter flere år med stadig færre gytegroper. Får du på en laks over 65 cm, uavhengig av kjønn, i august skal den settes skånsomt tilbake i elva igjen. Hvis fisken dør eller er døende skal den tas med opp og umiddelbart leveres til Laksebørsen på Midtkil.

En annen sak er om det i det hele tatt er forsvarlig å fiske slik forholdene er nå. Det er ekstremt lite vann i elva og fisken har klumpet seg sammen på egnede steder. Vanntemperaturen er høy og sannsynligvis for høy til at det kan drives fang og slipp på forsvarlig vis. ​Tidlig på morgenen den 1. august ble det målt 18 grader i vannet i Iverhølen. Da bør man ikke drive med fang og slipp og da bør man sannsynligvis heller ikke fiske.

Det er mulig SJFF burde stengt for kortsalg, men for det første så selger vi minimalt med kort i august uansett og dessuten så følger vi det som elveeierlaget bestemmer. Vi oppfordrer fiskere til selv å ta ansvar. Heldigvis er det masse annet vi kan gjøre når solen skinner.

Etterhvert kommer det forhåpendligvis regn og vi håper at vannføringen kan stige til mer forsvarlige 20-40 m3. I august er det tillatt med både sluk og flue (ikke mark). Vi oppfordrer til bruk av små kroker og gjerne kroker uten mothaker.​

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.