Kurs i bekkerestaurering
Publisert 22.08.2019 09:31
Oppdatert 24.08.2019 09:30
Kurs i bekkerestaurering
Mannskap fra SJFF legger ut gytegrus i Stokkbekken for et par år siden. I etterkant av kurset skal vi vurdere resultatene av arbeidet.
Få kunnskap og inspirasjon til lokale miljøtitak. Møt opp på kurs i bekkerestaurering tirsdag 27. august.

​​Hva gjør DU for fisken?

Laksen og sjøørreten har mange utfordringer, hvorav noen krever en regional eller nasjonal politisk løsning. Men uansett hva som skjer med lakselus, rømning, fiske på blandede bestander i sjø, etc. så vil det fortsatt være en rekke lokale utfordringer som krever en lokal løsning.

Restaurering og forbedring av gyte- og oppvekstforhold i bekker og små elver kan gi store positive konsekvenser for laksen og sjøørreten. I anledning Villaksens år inviterer SJFF og elveeierlaget, i samarbeid med Stjørdal kommune, derfor til et kurs i bekkerestaurering. Hensikten er å øke kunnskapen om hva som kan gjøre og å gi inspirasjon til faktisk handling.

Kurset finner sted tirsdag 27. august og agenda er som følger:

1630     Innledning v/ Morten Welde, Stjørdal JFF

1640     Hvilke begrensninger og muligheter representerer lovverket v/ Bjørn Borge Skei, Stjørdal kommune

1710     Habitatrestaurering i praksis - hva må man legge vekt på v/ Hans Mack Berger, Trondheim Omland Fiskeadministrasjon

1740     Pause med pizza

1800     Noen praktiske eksempler på miljøtiltak i Stjørdalselva v/ Morten Welde og Gunnar Daniel Fordal

1830     Befaring i Stokkbekken, illustrasjon av eksempler fra leksjonene

Det er ingen deltakeravgift og alle med engasjement og interesse for fisk og vannmiljø er velkommen. Kurset finner sted i Stjørdal Jeger- og Fiskerforenings nye klubbhus i Severin Broens gate 29 på Stjørdal.

Har du spørsmål, kontakt Morten Welde på epost morten.welde@ntnu.no (tlf. 97730031) eller Bjørn Borge Skei på epost Bjorn.Borge.Skei@stjordal.kommune.no (telefon 48250150).

Velkommen!​


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.