Laksefiske i Stjørdalselva
Publisert 07.02.2016 20:01
Oppdatert 11.06.2017 18:52
SJFF har et godt tilbud til de som vil fiske laks i Stjørdalselva. Her finner du svar på en del spørsmål.
Laksefiske i Stjørdalselva

​​Det går mot fiskesesong i Stjørdalselva. Under følger svar på noen vanlige spørsmål:

Vald? SJFF tilbyr omtrent de samme valdene som i fjor. Vi tilbyr laksefiske på ca. 25 kilometer elv fordelt på om lag 40 vald. Se fjorårets valdkart under (årets valdkart blir produsert i slutten av mai).

Fiskeregler? Kvoten er 6 laks per sesong, hvorav maks tre kan være over 65 cm. I august er hunnlaks over 65 cm fredet og skal settes skånsomt tilbake i elva igjen. Sjøørret er fredet hele sesongen. Du kan maks ta på land én laks per døgn. I august er det forbud mot markfiske. Stjørdalselva har mange fiskere og beskatningen kan fort bli høy. Vi oppfordrer derfor til måtehold og spesielt av den store hunnlaksen i juni.

​De færreste av oss har behov for hele "kvoten", men hvis du får en fisk som må gjenutsettes, men som dør må denne leveres på Midtkil camping. Brudd på bestemmelser om kvoter og redskapsbruk vil bli politiannmeldt.​

Kortkjøp? SJFF praktiserer åpent kortkjøp. Dvs. at det ikke er noen begrening på antall kort. Du kan ikke forhåndskjøpe kort. Du kan kjøpe kort på Sakshaug sport, Best Fiske, Hegra bensinstasjon, Midtkil camping og på Flora camping. Kortprisene for i år finner du HER.

Sesongkort? Om lag halvparten av SJFFs vald er forbeholdt sesongkortkjøpere. For å få kjøpt sesongkort må man være medlem av SJFF. Meld deg inn HER.

Overnatting? Mange laksefiskere overnatter på en av campingplassene langs elva. For øvrig henviser vi til oversikt over overnattingsmuligheter på Visit Stjørdal sine hjemmesider.

Forventninger til årets sesong? Vanskelig å si - i fjor hadde vi en brukbar sesong, men smålaksen uteble nesten fullstending. Det betyr at vi har nøkterne forventninger til årets sesong. 

Det har vært en fuktig høst og vinter, men det er ikke så mye snø i fjellet så hvis vi elva ikke skal bli liten allerede i juni er vi avhengige av mye regn.

Desinfisering av utstyr kan gjøres på Midtkil camping, Flora camping og hos noen av de private kortselgerne oppover dalen.

Fortsatt noe du lurer på? Ta kontakt med leder i fiskeutvalget, Morten Welde, på e-post: mortwe@gmail.com eller telefon 97730031.

Valdkart hvit 2017.pdf

Valdkart rød 2017.pdf

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.