Laksefiske i Stjørdalselva
Publisert 19.05.2021 11:44
Oppdatert 25.05.2021 13:08
Laksefiske i Stjørdalselva
Medlem av fiskeutvalget i SJFF, Inga Saur, med fin laks tatt første uken i fjor.
Informasjon til de som planlegger å fiske laks i Stjørdalselva i sommer.

​​​​​​​Det går mot fiskesesong i Stjørdalselva. Under følger viktig info for de som planlegger å fiske i Stjørdalselva i sommer:

Det viktigste først. I fjor innførte elveeierlaget en ordning med et Stjørdals-kort. Den enkelte fisker må ordne dette FØR man kjøper kort. Opprett bruker og betal denne avgiften på 100 kroner hos Elveguiden. Lurer du på noe om dette så ta kontakt med elveeierlaget eller elveguiden.

Vald? Det er krevende å opprettholde et bredt tilbud til allmennheten, men SJFF har heldigvis det samme gode tilbudet i år som i fjor. Vi tilbyr fiske på nesten 20 kilometer elv i Stjørdalselva og Forra fordelt på drøye 35 vald. Sammenliknet med i fjor har vi leid Bjertem på sørsiden av elva (fra Hembre camping og nedover). Ellers er valdene som før.

Fiskeregler? Kvoten er 6 laks per sesong, hvorav maks tre kan være over 65 cm. I august er hunnlaks over 65 cm fredet og skal settes skånsomt tilbake i elva igjen. Sjøørret er fredet hele sesongen. Du kan maks ta på land én laks per døgn. I august er det forbud mot markfiske. Vi oppfordrer uansett til måtehold. 

Kortkjøp? SJFF praktiserer åpent kortkjøp. Dvs. at det ikke er noen begrening på antall kort. Du kan ikke forhåndskjøpe kort. Du kan kjøpe kort på Sakshaug Sport, TRD Sportsfiskesenter, Hegra bensinstasjon, Hembre camping, Midtkil camping og Flora camping. Eierne av Hembre camping satser på mer aktivitet og lengre åpningstider, og fra i år vil de også selge kort for oss.

Kortprisene for i år finner du HER.​ I fjor kuttet vi ut depositum ved salg av kort. Det var en forenkling for både fisker og for kortselgere.

Vi selger også firmakort som flere ansatte fra samme bedrift kan bruke. Klikk HER​ om du er interessert i å kjøpe firmakort for din bedrift.

​Sesongkort? Om lag halvparten av SJFFs vald er forbeholdt sesongkortkjøpere. For å få kjøpt sesongkort må man være medlem av SJFF. Meld deg inn HER. Vennligst ordne dette før du kommer til Stjørdal.

Forventninger til årets sesong? Vanskelig å si – fisket var brukbart i fjor og med mye stor laks. Vi regner med en sesong på det jevne. Det var mye snø i fjellet i mai, men så kom varmen og tørken så med mindre det kommer nedbør av betydning kan elva bli lita mot slutten av juni.

Fortsatt noe du lurer på? Ta kontakt med leder i fiskeutvalget, Morten Welde, på e-post: mortwe@gmail.com eller telefon 97730031.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.