Laksefiske i Stjørdalselva
Publisert 14.04.2020 14:32
Oppdatert 20.05.2020 08:05
Laksefiske i Stjørdalselva
En flott laks tatt av Sturla Laugtug Hvitsand sesongen 2019.
Informasjon til de som planlegger å fiske laks i Stjørdalselva i sommer.

​​​​Det går mot fiskesesong i Stjørdalselva. Under følger viktig info for de som planlegger å fiske i Stjørdalselva i sommer:

Det viktigste først. Elveeierlaget har innført en ordning med et Stjørdals-kort. Den enkelte fisker må ordne dette FØR man kjøper kort. Opprett bruker og betal denne avgiften på 100 kroner hos Elveguiden. Lurer du på noe om dette så ta kontakt med elveeierlaget.

Vald? SJFF har mistet noen vald, men fått noen nye. Vi tilbyr fiske på nesten 20 kilometer elv i Stjørdalselva og Forra fordelt på drøye 35 vald. Sammenliknet med i fjor har vi mistet Kjeldbergnes, Nyhølen, Svarthølen, (det meste av) Iverhølen, Flåumstryket, og Hegre i Stjørdalselva. I Forra har vi mistet alt det vi leide av Meråker Bruk. Til gjengjeld har vi leid noen nye vald: Kilstad og Bjertem i Stjørdalselva og Dalsaungjerdet, Lilleklev, Dahl østre, Flåen og Steinbruddet i Forra. I tillegg får vi fiske i to dager per uke på sørsiden av Bjertem/Trekanten.

Fiskeregler? Kvoten er 6 laks per sesong, hvorav maks tre kan være over 65 cm. I august er hunnlaks over 65 cm fredet og skal settes skånsomt tilbake i elva igjen. Sjøørret er fredet hele sesongen. Du kan maks ta på land én laks per døgn. I august er det forbud mot markfiske. Vi oppfordrer uansett til måtehold. Å ta «kvoten» er en rett og ingen plikt.

Kortkjøp? SJFF praktiserer åpent kortkjøp. Dvs. at det ikke er noen begrening på antall kort. Du kan ikke forhåndskjøpe kort. Du kan kjøpe kort på Sakshaug Sport og Sportsfiskesenteret, samt på Hegra bensinstasjon. Akkurat nå er det noe usikkert om campingplassene vil være åpne på grunn av corona-situasjonen. Hvis de åpner, vi de selge kort som vanlig. Kortprisene for i år finner du HER.​ Nytt av året er at vi kutter ut depositum. Det er en forenkling for både fisker og for kortselgere.

​Sesongkort? Om lag halvparten av SJFFs vald er forbeholdt sesongkortkjøpere. For å få kjøpt sesongkort må man være medlem av SJFF. Meld deg inn HER.

Forventninger til årets sesong? Vanskelig å si – det har vært en svakt nedadgående tendens de siste sesongene så vi har nøkterne forventninger til årets sesong. 

Fortsatt noe du lurer på? Ta kontakt med leder i fiskeutvalget, Morten Welde, på e-post: mortwe@gmail.com eller telefon 97730031.

 


- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.