SJFF mister fiske i mye av Forra
Publisert 31.01.2020 09:15
Oppdatert 31.01.2020 09:15
SJFF mister fiske i mye av Forra
En sjarmerende del av Forra.
Triste nyheter for mange laksefiskere.

​SJFF har et godt og bredt tilbud til laksefiskerne, men i år mister vi et viktig vald. Meråker Bruk har opplyst om at de ikke ønsker å videreføre den leieavtalen vi har hatt med dem de siste årene. Det betyr av vi mister alt fiske på sørsiden av Forra – fra hengebrua ved Dahl og nedover.

Å miste Tyldhølen og andre populære fiskeplasser er skuffende for mange. Forra er en attraktiv elv for fluefiskere, og etter at vi gradvis har mistet flere og flere vald der de siste årene står vi nå igjen med et relativt begrenset tilbud i Forra. Vi skal selvsagt forsøke å erstatte det vi har mistet, men det er få ledige vald på markedet til en pris som vi kan akseptere. Heldigvis har vi fortsatt Lauphølen og Dahlshølen. Vi er takknemmlige for at vi har gode relasjoner og stabile leieforhold med grunneierne der.

Meråker Bruk opplyser at de har brukt mye penger på å kjøpe opp lokale eiendommer i Forradalen og at de nå må forsøke å tjene mer penger på utleie av fiske enn de det har gjort de siste årene. Bruket disponerer nå alt fiske fra Storfossen til hengebrua på begge sider. Vi hadde håpet at de ikke hadde bruk for den nederste og relativt sett mindre attraktive biten nedenfor brua, men vi må bare respektere at de har andre planer.

Vi har leid vald av Bruket i mange tiår, og selv om vi nå er skuffet, erkjenner vi at vi har hatt en god avtale med dem hele perioden og at vi har blitt behandlet på en skikkelig måte hele tiden. Vi er enige med Bruket om at hvis de ikke bruker den biten som vi nå mister så kan det bli aktuelt med en ny avtale en gang i fremtiden.

SJFF vil fortsatt ha et godt tilbud også i år, men det er ikke til å komme bort i fra at arbeidet med å leie og tilrettelegge fiske til menn og kvinner med normale inntekter blir mer og mer krevende. Det reklameres med at Stjørdalselva er «elva for alle», men hvis de siste årenes utvikling fortsetter så risikerer vi at vår lokale lakseelv etter hvert blir «elva for de få», slik vi har sett i mange andre elver. Akkurat i år regner vi likevel med at tilbudet til allmennheten vil bli akseptabelt for de fleste.
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.