SJFF mister fire vald i Flora
Publisert 26.02.2020 14:40
Oppdatert 10.03.2020 09:23
SJFF mister fire vald i Flora
En fin del av øvre deler av Stjørdalselva.
Dårlige nyheter for allmennheten.

​​​​​Etter lengre tids forhandlinger har vi dessverre fått beskjed om at grunneier i Iverhølen ikke ønsker å leie ut til SJFF. Han tar også med seg to andre vald i området. Det betyr at fra og med sesongen 2020 vil ikke SJFF lengre tilby fiske i Iverhølen, Flåumstryket, Svarthølen og Nyhølen slik vi har gjort i lengre tid. Vi vil imidlertid fortsatt leie en bit av den øverste delen av Iverhølen av en annen grunneier, men fiskestrekningen blir ikke like sammenhengende og attraktiv som før.

Dette er selvsagt skuffende nyheter for mange, men vi må bare respektere at ikke alle verdsetter det vi kan tilby i form av oppsyn, tilrettelegging, organisert kortsalg, og rekruttering, i tillegg til en stabil og god leie. I en lang elv som Stjørdalselva vil det alltid være ulike syn på hvordan fiske bør organiseres. Det må vi akseptere.​

Sammenliknet med det tilbudet vi hadde i 2019 så har vi nå fått bekreftet at vi mister fiske på følgende vald i Stjørdalselva: Nyhølen, Svarthølen, Iverhølen, Kjeldbergnes, Hegre, og kanskje Ydstines - til sammen nesten 3,3 kilometer elv. I tillegg mister vi alt fiske vi tidligere har leid av Meråker Bruk i Forra - til sammen 2,5 kilometer. I lengde utgjør dette over 20 % av tilbudet SJFF har hatt frem til nå. De øvrige valdene vi har hatt, vil vi fortsatt ha denne sesongen.

Selv om det fortsatt er mange grunneiere som deler våre verdier om tilgang til fiske for allmennheten og som ønsker levende bygder, lokal handel og fellesskap langs elvebredden så er det ingen tvil om at dette innebærer en svekkelse av det tilbudet vi har hatt.​ SJFF gir selvsagt ikke opp, men om vi er like interessert i å bidra med frivillig ubetalt dugnadsinnsats for elva som tidligere sesonger er kanskje mer usikkert.​​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.