SJFFU og Jegerpodden på intro- og opplæringsjakt!
Publisert 01.11.2020 22:17
Oppdatert 01.12.2020 13:16
SJFFU og Jegerpodden på intro- og opplæringsjakt!
"Helg" for ungdomemedlemmene i Ungdomsutvalget betyr som regel opplæringsjakt på denne tiden av året. Denne helgen tok en annerledes vri da Jegerpodden og Magnus Hestegrei ble med ut på introjakt!

​​Fredag 30. oktober, snart halloween, og som vanlig er det møte for ungdomsutvalget slik det har vært alle fredager før. Denne kvelden får ungdommene gjennomgang av sikkerhetsrutiner, regler og info knyttet til helgens rådyrjakt. Jegerne på første rad er på opplæring, og skal sitte på post sammen med erfarne ungdomskontakter og kanskje skal de få kjenne på "nervene" alle snakker om når det kommer dyr på post.

Selv om dette er rutine for mange i lokalet, er det likevel en litt annerledes stemning. Bakerst i lokalet er det rigget opp kamera og en kamerafører går frem og tilbake, i tillegg sitter det to karer godt tilbakelent og lytter mens ungdomskontakt Odd Ivar Knutsen forteller om rådyrjakt med løs, på drevet, halsende hund. Det sitter også et nytt fjes på første rad sammen med ungdommene, og i morgen skal han være med på introjakt på rådyr i regi av Ungdomsutvalget - Stjørdal JFF

Den lydhøre herren i strikkagenser som sitter sammen med ungdommene er Magnus Hestegrei, kjent trøndersk artist og låtskriver, samt en av landets mestspillende trubadurer før han satset fullt og helt på egen musikk. Magnus er denne kvelden på klubbhuset til SJFF sammen med Jon Inge Vik og John Petter Mellingen fra Jegerpodden. Disse to karene har hengt seg opp i det faktum at rundt 50% av alle som tar jegerprøven aldri kommer seg i veg på sin første jakttur, og har derfor i samarbeid med NJFF, Inatur og Friluftsmagasinet satset på prosjektet #Tameddegen, altså at etablerte jegere tar med seg førstegangsjegere på jakt. Ungdomsutvalget - Stjørdal JFF stiller seg også bak dette, og var ikke vanskelig å be da de først kom i kontakt med Jegerpodden.

Les mer om prosjektet #Tameddegen

Kvelden går med til planlegging, poster blir fordelt, og det er Ungdomsutvalgets leder Hannah Thorunn Monsø som skal sitte på post med Hestegrei for å gi en introduksjon til rådyrjakt med løshund.

 Magnus Hestegrei er hovedpersonen i serien "Magnus blir jeger" og fikk bli med Hannah Thorunn Monsø og SJFFU på introjakt i helgen. Fotorettigheter: Jegerpodden AS


Lørdagsmorgenen på Vikanlandet, Skatval starter med kaldt og klart vær og med spenning da to hvite rådyrrumper forsvinner inn i skogbrynet idet den første bilen kommer til samlingsstedet. Det eneste som bryter lyden av den lavmælte praten mellom grønnkledde unge og voksne er summingen fra en videodrone som suser i været. Jaktleder og Ungdomskontakt Terje Nubdal kontrollerer at alle har radioer og papirer i orden og hundeførerene gjør klar to basseter og en dachs som snart skal ut og snuse etter ferske rådyrspor.

Dagen gikk raskt av gårde, med flere loser på samtlige hunder og mye spenning, og hva som virkelig hendte da Ungdomsutvalget SJFF tok med seg Magnus Hestegrei og Jegerpodden på rådyrjakt kan man glede seg til å se når webserien "Magnus blir jeger" kommer, se pilotepisode og en sniktitt på noen av bildene fra helga under!


 


 


Suksessfull opplæringsjakt ble det også på søndag, da en føstegangsskytter felte sesongens fjerde dyr sammen med Ungdomsutvalget.


Er du mellom 13-25 år, NJFF ung-medlem og er nysgjerrig på rådyrjakt? Ungdomsutvalget i Stjørdal Jeger-og Fiskerforening holder opplæringsjakt gjennom hele sesongen og ønsker spesiellt deg som fersk jeger velkommen! Les mer om SJFFU på www.sjff.no Facebook og sjekk bilder og video fra alle våre eventyr på InstagramRelatert innhold

​​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.