Stjørdalselva nedstrøms Forra åpnes for fiske igjen fra 6. august
Publisert 05.08.2018 14:09
Oppdatert 05.08.2018 14:12
Stjørdalselva nedstrøms Forra åpnes for fiske igjen fra 6. august
Illustrasjonsfoto fra en sesong med mer vann
Regnet har senket temperaturen noe, men Forra og Sona holdes fortsatt stengt
​​Det er igjen tillatt å fiske i nedre deler av Stjørdalselva for de som vil det.

Regnet har (per 5. august kl. 1400) hatt liten virkning på vannføringen. 627 km2 av nedbørsfeltet i Meråker går inn i magasinene, dvs. 77% av nedbørsfeltet oppstrøms Funna. Det fører til at mesteparten av nedbøren går inn i magasinene og at det skal mye regn til for at vannføringen i Stjørdalselva øker betydelig. Temperaturen er imidlertid noe lavere så elveeierlaget har bestemt seg for å åpne fiske i Sone 1 og 2 igjen.

Forra og Sona er uregulerte elver så der kan regnet øke vannføringen noe, men myrene er knusktørre og innsjøene har lite vann så de holdes fortsatt stengt.

SJFF forholder seg til det elveeierlaget bestemmer, men vi opprettholder vår oppfordring til fiskerne. Unngå å stresse fisken unødig, og praktiser fang og slipp med varsomhet.

Husk også at all laks over 65 cm er fredet i august. Bruk redskap som er egnet for gjenutsetting. Er du uheldig og tar en laks over 65 cm som dør eller er døende, og som dermed ikke kan settes uskadd tilbake i elva, så skal den umiddelbart leveres til Laksebørsen på Midtkil camping.

Angående fremtidige regelendringer så ber vi om at man følger med på elveeierlagets hjemmeside: https://lakseelver.no/nb/elver/stjordalselva​ 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.