Aversjon
Y.Edvardsen
Publisert 22.11.2019 14:00
Oppdatert 24.11.2019 12:10
Aversjon
Dressering av hunder fra å jage bufe og klovvilt er en viktig aktivitet ute i våre foreninger. Dette foregår ved hjelp av elektrisk halsbånd
NJFF Nordland utdanner og autoriserer derfor instruktører som kan foreta denne dressuren ute i våre lokalforeninger. Dette er et svært viktig arbeid - både for hunden, folk og ikke minst bufe!

​​

Tidligere jakt med løs hund​​​

Hvert år dresseres flere tusen hunder i Norge fra å jage bufe. I tillegg er flere tusen hunder inne til oppdatering. 

Denne kursvirksomheten bidrar til at man i mange områder får starte jakt med hund tidligere enn man ellers ville, før beitedyr er tatt ned fra beite.

Ha kontroll på hunden​​

Også du bør forvisse deg om at din hund ikke jager husdyr eller tamrein på beite før du drar på jakt. Slike hendelser er ikke opprivende bare for deg. 

I tillegg til at de dyr som jages kan bli skadet, kan slike hendelser også medføre negative holdninger og konsekvenser for hundehold generelt og bruk av jakthunder spesielt.​

Ikke kun for jakthunder​​

Tilbudet om aversjonsdressur er åpent også for hunder som ikke er definert som jakthunder. Erfaringer de seinere år viser at det svært ofte er hunder av disse rasene som er involvert i hendelser hvor sauer blir jaget, skadet eller drept. Alle hunderaser har jaktinnstinkt. 

Som seriøs hundeeier er det derfor riktig å gjøre hva som er mulig for å hindre at hunder forstyrrer eller skader bufe selv om man ikke har hund av jakthundrase.

NJFF har utar​beidet et informasjonshefte for hundeeiere om hvordan aversjonsdressuren gjennomføres og hvordan du skal forberede hunden. Les mer her.​

Merk at det våre lokalforeninger som gjennomfører aversjonsdressuren, ikke fylkeslaget! Se vårt lokallagskart for å finne ditt nærmeste lokallag, og sjekk om de tilbyr det.

Om lokallaget ditt har behov for å få utdannet aversjonsinstruktør, må behovet meldes inn til oss i fylkeslaget. Det kan du gjøre på telefon: 413 06 557 eller på e-post: nordland@njff.no​

Vår Fylkesinstruktør i aversjon er:

Norvald Ruderaas, 

mobil: 934 99 353 e-post: nor-rude@online.no​​


- Annonse -
Facebook
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.