Har du sett gaupespor?
RAT
Publisert 11.11.2019 12:10
Oppdatert 11.11.2019 12:10
Har du sett gaupespor?
Gaupespor. Foto: Vegar Pedersen.
Nå er det gode sporforhold over store deler av fylket og høysesong for å lete etter spor av gaupefamilier. Fylkesmannen i Nordland oppfordrer til å benytte muligheten til å tjene noen kroner og bidra til bestandsregistrering av gaupe.

Gaupespor ligner på forstørrede kattespor. Fotavtrykkene viser fire tær og skilles fra hundedyr ved at gaupa har nokså runde poter og mer asymmetri på de to fremste tærne. Den har vanligvis ikke kloavtrykk.

Gaupa beveger seg mest i skrittgang, men trav er også vanlig. Sporene går målbevisst i terrenget. Markert lengre skrittlengde enn rev, gjerne rundt 90-130 cm.

​Alle innmeldinger av familiegrupper av gaupe honoreres med kr 3000,-. Vilkåret er at Statens naturoppsyn kan dokumentere observasjonen etter gjeldende regler.

Vi håper at flest mulig melder fra om observasjoner av flere gauper i lag, enten det er spor eller eventuelle observasjoner av dyr. Du kan raskt melde inn dette til den lokale rovviltkontakten i SNO eller via Skandobs, som er tilgjengelig både på internett eller via app på mobiltelefon.

- Annonse -
Facebook
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.