Lokkejakt
Y.Edvardsen
Publisert 21.11.2019 14:47
Oppdatert 21.11.2019 14:57
Lokkejakt
Lokkjakt har blitt populært i Norge. Foto: Dehli
​​​Mange ivrige revejegere har en stor rød ring rundt 15. juli i kalenderen. Da er det igjen klart for å jakte rødrev. Lokkejakt brer om seg som den nye trenden i jegermiljøene. Det lokkes mer enn bare rødrev, og verdt å nevne er rådyr, gjess, hjort ved hjelp av imiterte dyrelyder. Det er jaktstart på kråke samtidig som rødrev. Kråkene lar seg også overbevise av dreven fløyting. Norges Jeger- og Fiskerforbund står sammen med Tor Ola Dehli fra Storfangst.no bak Lokkeskolen som først ble introdusert i NJFF-appen. Etter mange ønsker har vi nå gjort hele lokkeskolen tilgjengelig på Youtube.

​​​Lokkeskolen

Lokkeskolen tar kort for seg hvordan de ulike lydene lages ved hjelp av lokkefløyter og består av en serie enkle, instruktive videoklipp som viser bruksområde og teknikk for et godt utvalg fløyter.

Tor Ola står også for de fleste lokkelydene i NJFF-appen der du får 35 forskjellige lokkelyder, myntet på 13 arter. I lokkeskolen kan du høre hvordan lokkelydene skal låte, og i hvilke sammenhenger de skal benyttes. Kjekt å ha øvet på før du skal ut og mestre lokkekunsten selv.

Hele lokkeskolen finner du HER​

- Annonse -
Facebook
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.