Predatorjaktkonkurranse 2020-2021
Ylva Edvardsen
Publisert 09.10.2019 14:49
Oppdatert 27.08.2020 15:23
Predatorjaktkonkurranse 2020-2021
Rødrev Foto: NJFF

​​​​​​​
Også denne sesongen vil NJFF Nordland arrangere predatorjaktkonkurranse for å stimulere til økt fokus på viltpleie. En del holder på med fellefangst på egenhånd eller jakt på rødrev, men mange småviltjegere, gårdbrukere og friluftsmennesker er bekymret for den store predasjon vi har på alt av bakkehekkende fugler, småvilt, rådyrkalver og lam. 

Mange steder har slakteavfall, økt hyttebygging, veier og jernbane ført til at både kråkefugl, grevling og rev har fått bedre levekår i utmark og fjellheim.. Disse kommer seg gjennom vinteren, som ofte er flaskehalsen, ved å spise slakteavfall fra storviltjakt, søppel i hyttefelt og kadaver ved vei, jernbane og kraftlinjer. Ved våre kyster og vassdrag herjer den uønskede villminken. Både gjess, ender, måker og vadefugler er utsatt for villminkens predasjon. I skogen tar måren for seg av både fugl og små pattedyr.

Dette ønsker NJFF Nordland å gjøre noe med og inviterer alle som jakter, eller fangster smårovvilt, til å delta i vår småpredatorkonkurranse. 

Konkurransen blir noe endret denne sesongen i forhold til poengdeling og kategorier.  I stedet for 3 kategorier med ulik poengfordeling, vil vi nå ha 6 kategorier der hvert dyr får 1 poeng.:

1: Kråkefugler (skjære og kråke) - 1 poeng. 

2: Mink - 1 poeng. 

3: Rødrev - 1 poeng. 

4: Mår - 1 poeng.

5: Røyskatt - 1 poeng.

6: Grevling og Mårhund - 1 poeng.


Det trekkes en vinner for hver kategori. I prioritert rekkefølge går de mest kostbare premiene til vinneren av rødrev, mår, kråkefugl, røyskatt, mink, grevling og mårhund

Kun lovlig skutt og fanget vilt i Nordland fylke teller med i konkurransen.


Husk: Selv om enkelte arter har jakttid hele året, får de unger og disse er like mye verdt som alt annet liv i verden. Dette må tas i betraktning når man jakter mink og mårhund.

Vi ønsker bilder, historier om hvordan jakten/fangsten foregikk. Våpen, feller, åte og kaliber. Bilder, historier, fangststatistikker, tips og skrøner vil bli lagt ut på NJFFs hjemmeside og på en lukket Facebookgruppe. Konkurransen følger jaktåret og vinnerne vil bli trukket i april 2021.    


- Annonse -
Facebook
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.