Tips til turområder
RAT
Publisert 01.04.2020 12:08
Oppdatert 19.03.2021 09:23
Tips til turområder
Tagg gjerne bildene dine med #NJFF og #NaturenErÅpen på Instagram.
Vil du ha tips til turområder i ditt fylke? Her får du turer og aktiviteter som passer for både store og små, gammel som ung!

​​​​​​​Vi oppfordrer til å ta en tur i nærmiljøet ditt. Ta med fiskestang eller isfiskeutstyr og besøk et fiskevann. Husk at du må ha grunneiers tillatelse for å fiske. Du kan kjøpe fiskekort på statsgrunn på inatur.no eller hos private grunneiere. Hvis du skal lage bål er det lurt å ta med ved og bålmat. I Nordland er det et utall av fiskeplasser langs kysten og i fjordene. Her trenger du ikke å løse fiskekort.  
De første trekkfuglene begynner a komme tilbake, så ta med fuglebok og finn ut hvlike fugler dere ser.

Husk å følg myndigheitenes råd og påbud for å hindre spredning av corona-viruset. Rådene finner du her.
​Hold god avstand til andre, og husk at den generelle båndtvangen gjelder fra 1. april.​

​​​​I Nordland er det ca 80 hytter og naust som eies av jeger- og fiskerforeninger. Hyttene er stengt pga coronautbruddet, men turen frem til hyttene  kan være fin.  Oversikt over hyttene finner du i Hyttekalalogen.

Båsmofjellet i Rana kommune. Her er det fine familieløyper og gode parkeringsmuligheter ved Skillevolden.

Raudvatnet/Tverrvatnet i Rana kommune. Her er det også fine familieløyper og gode parkeringsmuligheter ved Røde Kors-hytta.

Umbukta i Rana kommune har fine familieløyper og gode parkeringsmuligheter ved Røde Kors-hytta eller ved grensen til Sverige.

I Bodø kan isfiske på Soløyvatnet anbefales. Dette er et stort vann med god plass på isen. Isforholdene er nå bra med ca 30-40 cm god is og litt snø på isen. Husk fiskekort som fås kjøpt på gården Sandjorda mellom Klåhuskrysset og Heia. Det står skilt ved avkjørselen på Soløyvannsveien

I Bodø anbefales en skitur fra Vatnet ved Vatn-Vatn og innover mot Sørfjorden i Sjunkhatten Nasjonalpark Dette er en flat og fin tur som i stor grad går på islagte vann.  

Fiske i Saltstraumen og andre steder i havet. Fisken biter hele året, men nå på den kalde årstiden er det også effektivt med agn. Reker, makrell og sild er favorittene til fisken. Se tips til enda flere aktiviteter her!​


- Annonse -
Facebook
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.