#UNGsommer2019
Kristina Tveitdal Mathisen
Publisert 22.07.2019 14:27
Oppdatert 22.07.2019 15:01
#UNGsommer2019
En trivelig og lærevillig gjeng, her sammen med aktivitetsleder Troy Hansen og instruktør Christer Øveraas.
Ungdomstjenesten i Alstahaug hadde med seg åtte spreke ungdommer til leirduebanen i Novika. Leirdueskyting var en av mange flotte aktivitetstilbud, for ungdom mellom 13-19 år i Alstahaug kommune denne sommeren.

​Arbeid FOR og MED ungdom

Tjenesten er et kommunalt tilbud til ungdom fra 13-19 år, og er underlagt enhet for kultur i Alstahaug kommune. Tjenesten har blant annet som mål å utvikle og videreutvikle aktiviteter som ivaretar ungdomsgruppen i kommunen. Et annet mål er å kunne gi et bredt tilbud til ungdom med forskjellige interesser. Dette er mål som det også arbeides for i Alstahaug jeger- og fiskerforening. Vårt ønske er at våre aktiviteter skal kunne være et tilbud for ungdom som har interesser innenfor jakt, fiske og friluftsliv. Det falt oss derfor helt naturlig å samarbeide med ungdomstjenesten om leirdueskyting i årets sommerklubb, #UNGsommer2019.

 

Mestring på leirduebanen

15. juli møtte aktivitetsleder Troy Hansen og ungdommene opp på leirduebanen. Mandagen før hadde en litt mindre gruppe også vært innom riflebanen. Først fikk de en innføring i trygg og sikker våpenhåndtering, noe som alltid er i hovedfokus når foreningen gir opplæring til nye skyttere. For de aller fleste var leirdueskyting en helt ny aktivitet og opplevelse. Til tross for dette fikk alle, med litt veiledning og oppmuntring, fyrt av sine første skudd på leirduebanen. Å skyte leirduer krever både mental og fysisk tilstedeværelse, en må være konsentrert og rask i bevegelsene for å treffe leirduen. Mestringsfølelsen var derfor stor da ungdommene kastet seg inn i en ny og ukjent aktivitet. Stemningen var også god da ungdommene samlet seg i gapahuken, for å ta en liten matbit rundt bålpanna. Det var en trivelig og lærevillig gjeng, som vi gjerne tar imot ved en senere anledning.

 

Aktiviteter for ungdom

Gjennom hele året arrangeres det ulike aktiviteter innen jakt, fiske og friluftsliv, som er tilpasset for ungdom. Vi samarbeider ofte med andre lokallag, og med fylkeslaget Nordland JFF. Dette gjør at vi får et bredt tilbud som favner mange ulike interesser.

For å få informasjon om kommende aktiviteter kan du: 

  • Bli medlem av Alstahaug jeger- og fiskerforening på facebook.  
  • Besøke vår nettside
  • Følge oss på instagram.
  • Sjekk også ut ungdomstjenesten i Alstahaug her. ​

- Annonse -
njffbutikken
Helgeland kraft
Letsea
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.