Om-oss
Publisert 07.02.2016 22:02
Oppdatert 09.03.2016 08:37

​​​​​

Foreningen ble stiftet i 1940 under navnet Sandnessjøen Sportsfiskerforening. Da jegere etter krigen igjen kunne bære egen børse, ble navnet endret til Sandnessjøen Sportsfiskere og Jegere. Tidlig på 50-tallet fikk foreningen seg ei flott tomt ved Olfotvannet på Dønna og etablerte seg med hytte, naust og båt. De første tjue årene var foreningen særlig aktiv med sportsfiske.

Fra først på 70-tallet dabbet aktiviteten i foreningen kraftig av, men sist på 70-tallet ble det tatt grep slik at en fikk liv i foreningen igjen. Vi ble meldt inn til N.J.F.F. og skiftet etter hvert navn til Alstahaug J.F.F.

Foreningen engasjerte seg i fiskekonkurranser og tok opp igjen driften av klekkeri og utsetting av fisk. Fiskegruppa drev i flere år kultivering og forsøk i Livannet. Det ble startet oppdrett av hare på Ormsøya, hvor voksen hare ble fanget inn og overført til Alstenøya for å forsøke å få opp en levedyktig bestand. Det var et artig prosjekt selv om resultatet ikke ble som vi hadde håpet.

Tidlig på 90-tallet ble Alstahaug Jeger og fiskeforening etablert i Novika. Foreningen har siden høsten 2012 vært i gang med en større utbygging og ombygging av klubbhuset. I løpet av våren 2015 vil ett nyoppusset klubbhus være klar til igjen å benyttes både av foreningen selv og også til private som ønsker å leie lokalet til private arrangementer.


Alstahaug JFF facebook​​​

Styreverv
- Annonse -
njffbutikken
Helgeland kraft
Letsea
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.