Rifleskyting - Elgbanen
BB
Publisert 07.02.2016 22:05
Oppdatert 11.05.2021 21:50
Rifleskyting - Elgbanen

​Åpningstider:

Hver mandag og onsdag fra kl 1800 til kl 2100(tidligere lukking av banen ved dårlige lysforhold) fra midten av mai til 25 september, men åpning kan forskyves ved mye snø og vedlikehold. Åpning annonseres på hjemmesiden.  

Stevner:

Jaktfeltstevner i perioden mars-juni og elgbanestevner i perioden juni-august. Sjekk datoer i terminlista. 

Priser:

Sesongkort medlem NJFF kr 500.-

Kveldskort medlem NJFFkr 100.-

Kveldskort ikke medlem kr 200.-

Oppskyting storviltprøven alle, 3 forsøk kr 200.-

Starkontingent jaktfeltstevner kr 80.-

Startkontingent elgbanestevner kr 150.-

Presskyting på stevner kr 30.-

Merkeskyting kr 30.-

Skyttere i klasse D1 (t.o.m det året de fyller 19) betaler halv pris.​

Salg

Salg av brus og sjokolade på alle skytekvelder. Pølser og vafler på stevner. Kaffe med påfyll er inkludert i alle kortkategorier og stevneavgifter.

Salg av helmantel og jaktammunisjon i kaliber 6,5x55, 308W, 30.06 og 9,3x62.

Utlån av våpen

Elgbane har to rifler i 6,5x55 og en i 22 LR for utlån til bruk på banen under oppsyn. Ta kontakt i luka om dette. Utlån er gratis, men bruker må ha med ammunisjon eller kjøpe dette på banen. Har man ikke våpenkort på gjeldende kaliber må kjøpt ammunisjon brukes opp eller lagres på banen. 

Betalingsmiddel/Kortterminal 

Elgbanen tar nå ikke imot kontanter. Vi har betalingsautomat og det er bare bankkort som aksepteres som betalingsmiddel. Det er mye arbeid å drifte banen, og klokka blir ofte både 22 og 23 før våre frivillige er hjemme etter en vakt. For å sikre at kveldsoppgjør kommer inn på foreningens konto innen fastsatt frist, og for å unngå at våre frivillige må bruke arbeidstid for å sette kontanter i bank tar vi altså ikke lengre imot kontanter på elgbanen. Vi håper for forståelse for dette blandt våre brukere. Vi vil i en overgangsperiode være løsningsorientert hvis noen glemmer kort :-)

Veibeskrivelse

Veibeskrivelse til Bestemorenga skyteanlegg se her. Søk på Bestemorenga, Bodø.

Om Elgbaneutvalget

Elgbaneutvalget organiserer all rifleskyting i regi av Bodø Jeger- og Fiskerforening. Dette omfatter elgbaneskyting, jaktfeltskyting, treningsskyting før oppskyting til storviltprøven og selve storviltprøven. Også innskyting av finkalibrede rifler for småviltjakt og lading og testing av patroner er aktiviteter vi holder på med. Rifleskytingsdelen på jegerprøvekurs i regi av Bodø JFF skjer også her.

Elgbanen som anlegget kalles er en del av Bodø Jeger- og Fiskerforenings skytebane på Bestemorenga. På elgbanen er skytingen fordelt på tre separate rom/avdelinger. På innskytingen er det tre stabile innskytingsbenker hvor skytterene sitter godt med børsene støttet på sandsekker. Her er det våpen og ammunisjon som skal testes og finjusteres, og ikke skytternes ferdigheter. Det gjøres imidlertid på hovedstandplassen hvor vi har 6 standplasser hvor det kan skytes både liggende, sittende og stående på rein eller elgskiver. Siste avdeling er løpende hvor det skytes stående på løpende elg. Alle skivene vi har er elektroniske skiver fra Megalink.

Vi behøver flere frivillige!

Hvis du er interessert i å være med på å drive elgbanen kan du melde deg inn i elgbaneutvalget. Dette gjør du ved å ta en telefon til utvalgsleder eller nestleder. Vi har ett godt miljø og har skyttere på alle nivåer. Vi trenger hele tiden flere frivillige så ikke vær redd for å ta kontakt.

 

- Annonse -
cmyk_SB1_Nord_Norge_verti_neg
Print
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.