Langnesbu
Publisert 07.02.2016 22:07
Oppdatert 23.07.2020 13:27
Langnesbu ligger i Sørfjorden et stykke fra sjøkanten
Langnesbu
Langnesbu

​Langnesbu ligger i Sørfjorden et stykke fra sjøkanten. Hytta lita, har bra standard og er koselig. Den ligger også i et område helt uten andre hytter. ​
Det er naust med robåt i fjæra. Det er redningsvester av ulik vektklasse i naustet, 2 håndsnører ligger i båten. Hytta består av kombinert kjøkken og oppholdsrom, med sovesofa, soverom med 3 køyer og 1 dobbelseng samt  vindfang/gang. Solcelleanlegg med radio er montert, uttak for 12v mobillader finnes. Det er  dyner og puter i alle sengene ,så en kan ta med lakenpose eller sengtøysett. Det er vedovn og 3-bluss gassapparat til koking. Nødvendig kjøkkenutstyr finnes. 
Historisk er Misten Sjunkjorden unik, med bosettning fra 8-9000 år tilbake. Indre deler av Sørfjorden har samiske bosettninger som dateres helt tilbake fra 1600 tallet. Historier fra livet i Sørfjorden og omegn er tilgjengelig på hytta. Området er en del av vår nye nasjonalpark Sjunkhatten. Barnas nasjonalpark.
 
Adkomst: Ca 35 minutter i bil fra Bodø til parkeringsplassen på toppen av langbakken opp mot skytefeltet til Heggmoen. Stien starter på nordsia av veien, rett over parkeringsplassen for dressurområdet for hunder. Stien går så over hatten og ned mot Klubbvatnet, langs Klubbvatnet, til den kommer inn på stien mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. Herfra er det tydelig sti mot Sørfjorden, og stien er også angitt ved skilt et lite stykke etter brua mellom Klubbvatnet og Kristivatnet. Gåturen tar ca en time og 15 minutter. Det er en del myr så vanntett skotøy anbefales, men store deler av stien ble sommeren 2020 kloppet av Fjelltjenesten så det er blitt mye enklere å gå. Har du tilgang på båt kan du også gå sjøveien fra Festvåg. Det er det lagt ut fortøyning for små båter opp til 20 fot 1,5 tonn, i vika rett nedenfor hytta. Nytt dragtau i 2013. NB. brukes på eget ansvar!!! 
GPS posisjon på hytta er 33W 0493400 7474628
 
Verd og vite: Vann av god kvalitet hentes med robåten i kanner fra Storvikelva. Elva som renner ut i Makosen kan man gå til.Elva som renner ned fra Langvannet kan man også gå til Er det mye nedbør vil det renne myrvann ovenfor utedoen. Om vinteren er snesmeltning det enkleste. 
 
Mobildekning finnes rett ovenfor hytta,Netcoms nett har best dekning,Telenors nett virker også men du må kanskje gå litt lengre mot sør. Ute på fjorden mot skjeran og Storvika er det dekning på begge nett. 
 
Forbruksartikler som dopapir og stearinlys må medbringes. Ved finner du i naustet. NB. Sørg for at det er ved i hytta til neste gjest når du drar.
 
Jakt/Fiske/Bær: Det er ikke organisert salg av jakt- og fiskekort i området hvor Langnesbu ligger. Det er svært gode fiskemuligheter i sjøen. Området grenser opp til Vatnet grunneierlag som selger fiskekort.
For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info og linker på hovedsiden Hytter/ Eiendom Det er gode muligheter for å plukke blåbær og krekling i området.
Kart: Aktuelt kart for området er i M711 serien: 2029I Valnesfjord i 1:50000, og  Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.
 
Diverse: Området er et glimrende utgangspunkt for toppturer og tinderangling.
 
Utleiepris: Se bookingside på Inatur.
 
Hytteoppsyn:
Johnny Jensen Petter Engensvei 31, 8071 Bodø Tlf 99024710 (m)
 
Utleier/Nøkkelutlån:
 
BJFF`s hytter vil fra 1/1 2014 kun leies ut via Inatur.no Nøkkeldepot for hyttene er Sport Norge butikken i 2. etasje i Kocksenteret i Glasshuset. Sport Norge har telefon 75522100 og åpent 10-20 på hverdager og 10-18 på lørdager.
 
Medlemmer av NJFF vil fortsatt få halv pris på leie av hyttene. Det må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.​​
 
Direktelink til Langnesbu på Inatur​

- Annonse -
cmyk_SB1_Nord_Norge_verti_neg
Print
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.