Vil du være med på å fange mink i Bodø sentrum?
ASP
Publisert 08.09.2020 10:56
Oppdatert 08.09.2020 11:20
Vil du være med på å fange mink i Bodø sentrum?
Fellefanget mink. Foto: Petter Elias Pettersen Søgne JFF
Vil du være med på å fange mink i Bodø sentrum?
Trapper minkfelle åpen. Foto: Geir Heggmo SNO
Vi i Bodø JFF har fått spørsmål fra Bodø Kommune om vi har medlemmer som har lyst til å være med på å fange mink med feller i Bodø sentrum. Dette er et prosjekt som SNO (Statens Naturoppsyn) har holdt på med i skjærgården utenfor Bodø og som nå fortsetter i Bodø Havn og området fra Rønvika til Langstranda. Bodø kommune skal avklare med grunneiere og SNO stiller med feller og faglig kompetanse.
​​​​​​​​​Det Bodø Kommune ønsker fra oss er persoenll som etter opplæring fra SNO kan røkte fellene (sjekke dem jevnlig, minimum en gang pr uke). Krav til de som skal gjøre denne jobben er at de har jegerprøven og har betalt jegeravgift. Er man 14-16 år vil det være mulig for ungdommer å være med på opplæringsjakt hvis man samarbeider med en voksen som har jegerprøven og betalt jegeravgift. I og med at dette er i områdene i og rundt Bodø sentrum, vil man både kunne gå og sykle når man røkter fellene og dette er en flott mulighet for unge jegere. 

Bodø Kommune har invitert til møte 22.sept for å avklare hvordan vi kan samarbeide rundt uttak av mink, og hvem som har ansvar for hva. Ta kontakt med oss på e-post bodo@njff.no hvis du er interessert og så lager vi en liste over de som er interesserte og videreformidler nærmere beskjed om møtet når det nærmer seg. Vi vet ikke helt hvor mye folk det er behov for i første omgang, men uttak av mink er et prioritert satsingsområde og så lenge du bor i Bodø kommune og er interessert i å være med så ta kontakt. Mink er en uønsket art i norsk natur og kan fangstes på hele året. Den tar mye sjøfugl og har nok mye av skylden for at mange av disse artene minker i anntall. ​Om ikke annet så har vi deg på lista hvis ditt nærmoråde skal fangstes i senere.​Gjennomgangsfelle for mink plassert ved naustvegg. Foto: Geir Heggmo SNO


Gjennomgangsfelle for mink plassert i skråning og kamuflert som steinrøys. Foto: Geir Heggmo SNO

- Annonse -
cmyk_SB1_Nord_Norge_verti_neg
Print
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.