Rapporten om sjøørreten i Skjerstadfjorden er klar
ASP
Publisert 01.12.2019 11:18
Oppdatert 01.12.2019 11:42
Rapporten om sjøørreten i Skjerstadfjorden er klar
Sjøørret fra Skjerstadfjorden. Foto: Søren Gamst Hanssen
Da er NTNU rapporten som kartlegger sjøørretens og sjørøyas vandringer, områdebruk og genetikk i Skjerstadfjorden klar

​​​​Rapporten inneholder mye spennede lesing om hvordan fisk fra de forskjellige vassdragene bruker Skjerstadfjorden når de går i ut i havet. I prosjektet er det brukt lyttebøyer, fiskefeller og rapporter fra fiskere. Raporten viser blandt annet at 76% av stor og 52 % mellomstor sjøørret sportsfisket i Skjerstadfjorden stammer fra Saltdalselva, så fiske på storvokst sjøørret i Skjerstadfjorden rammer spesielt denne bestanden.​ Det er også fastslått at 18% av sjøørreten som ble fanget i Skjerstadfjorden tilhørte ifølge de genetiske analysene samme bestand, men kom fra et vassdrag som ikke inngikk i undersøkelsen. ​Hvor er denne elva eller bekken som produserer så mye fisk til fjorden??? Og holder fisken seg i Skjerstadfjorden eller går den også ut gjennom Saltstraumen? Ja den som leser rapporten finner kanskje dette ut. 

​Rapporten kan du laste ned fra NTNU Vitenskapsmuseets sine sider ved å trykke her.​

- Annonse -
cmyk_SB1_Nord_Norge_verti_neg
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.