Standplasslederkurs på elgbanen 7 - 8 mars
ASP
Publisert 01.02.2020 11:05
Oppdatert 01.02.2020 11:44
Standplasslederkurs på elgbanen 7 - 8 mars
Standplassleder Roger Nyhagen instruerer ungdommen
NJFF Nordland med elgbaneutvalget som teknisk arrangør gjennomfører standplasslederkurs på elgbanen på Bestemorenga 7. og 8. mars 2020.

​​​Kurset arrangeres på elgbanen til Bodø JFF på Bestemorenga i Bodø, og er åpent for standplassledere både på riflebaner og lerduebaner, men dette kurset er først og fremst rettet mot rifleskyting da det nå er godkjent et eget kurs i skyteledelse for hagle.

Kurset har som formål å gi opplæring i standplassledelse og anvisertjeneste under skytekonkurranser og treningsskyting med rifle, slik at all skyting foregår sikkert og korrekt i henhold til sikkerhetsplakaten og regelverk.

Kursledere er fylkesinstruktører i rifleskying sør Steinar Fagernes og fylkesinstruktør rifleskyting nord Ørjan Zahlsen.. Dette er første standplasslederkurset som Ørjan er med på å gjennomføre. Steinar har mobil 975 42 270, og Ørjan har mobil 918 35 384. Eventuelle spørsmål om kurset rettes til disse to. Andre spørsmål rettes til Rolf Arne Tønseth, mobil 413 06 557.

Deltakerne må selv ordne mat, reise og eventuell overnatting.
 
Standplassleders oppgaver er mange. Det viktigste er å sørge for at sikkerheten er ivaretatt på alle punkter under skytingen. Dernest er det å sørge for at all skyting foregår etter regelverket. I mange tilfelle vil oppgaven også være å hjelpe og veilede, spesielt nybegynnere og ungdom. Standplasslederen skal også sørge for at skytteren ikke blir unødvendig forstyrret under sin skyting, og for at han/hun får gjennomføre sin skyting best mulig innenfor regelverket og sikkerhetsreglenes grenser. Derfor egner kurset seg både for standplassledere både på riflebaner og lerduebaner Standplasslederen skal sørge for at anvisning er tydelig og korrekt, og at skytteren har forstått sin anvisning, og spørre om det er noen protester før skivene klistres. Til slutt skal standplasslederen sørge for at resultatene blir riktig nedskrevet.

For mer info om påmelding og priser se her.​

Bodø JFF dekker kursavgiften for våre medlemmer.


- Annonse -
cmyk_SB1_Nord_Norge_verti_neg
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.