Faulvassbu
ASP
Publisert 07.02.2016 22:07
Oppdatert 20.05.2021 10:28
Faulvassbu ligger i Sørfold kommune ved nordenden/midten av Faulvann
Faulvassbu
Faulvassbu

Faulvassbu
​​​Faulvassbu ligger i Sørfold kommune ved nordenden/midten av Faulvann. Faulvassbu består av to deler; en hoveddel med 5 sengeplasser (2 køyesenger og 1 sengbenk), og en mindre del med 2(4) sengeplasser (1 køyeseng med 105 cm madrasser). Begge hyttene er utstyrt med nødvendig dekketøy og kokeutstyr, vedovn og 3-bluss gassapparat. Bortenfor hytta ligger også naustet med 2 båter; en for hver av hyttene. Hoveddelen utleies via Inatur.no mens "lillehytta" utleies av foreningens hyttenasvarlige på Kvarv, se under. NB! Lillehytta utleies uten båt i Rismålsvatnet og leietakerene av "lillehytta" må derfor gå rundt eller ordne seg skyss over Rismålsvannet på egen hånd.
 
Faulvassbu er BJFFs koseligste hytte og er vel verdt et besøk!
 
Adkomst: Med bil fra Bodø tar det 1 time og 30 minutter til Kvarv. Parkeringsplassen ligger på høyre side av veien ca 600 meter før avkjørselen til Kvarv. Fra parkeringsplassen tar det 40 minutter i motbakke til Rismålsvannet. Båten  ligger i det fjerde naustet du kommer til på høyre side av demninga. Det tar en liten halvtime å ro over Rismålsvann, og deretter en times gange langs rødmerket sti inn til Faulvassbu. GPS posisjon på hytta er 33W 531396 7485196
 
Jakt/Fiske/Bær: Det er flotte fiskemuligheter i området. BJFF har fra gammelt av hatt forvaltningsannsvar for Faulvatnet, Langvatnet og omliggende vann. Det foreligger nå en ny forvaltningsplan for området. I henhold til denne er det satt ut tosomrige ørreter i 2003, 2005, 2006 og 2007 totalt ca 4600 fisk. Det er tillatt med garnfiske i Faulvannet, Gammvatnet og Langvatnet.

Det er fint jakttereng for både li- og fjellrype, men som så mange andre plasser i Salten har bestanden variert voldsomt de siste årene. 

Det er fine muligheter for bærplukking i området; både molte og blåbær.

For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info og linker på hovedsiden Hytter/ Eiendom

Området grenser opp mot Øvre Kvarv Grunneierlag som selger jakt og fiskekort. For informasjon og kjøp av jakt- og fiskekort, kontakt leder i grunneierlaget Svein Pettersen tlf 950 36 652 (m).

Kart: Aktuelle kart for området er i M711 serien: 2129IV Fauske, 2129I Sisovatnet og 2130 II Gjerdalen; alle i 1:50000. Et annet aktuelt kart er Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.

Diverse: Ny glassfiberbåt Rismålsvatn sommeren 2020. Nybåten er en Suvi 495 godkjent for 4 personer og kan ros av to personer samtidig. Vi håper alle brukere av Faulvassbu tar godt våre på den!​ Det er mobildekning på haugen bak utedoen og på odden ved naustet. Mulighet for å lade mobiltelefon via USB utgang på radioen. Platting utenfor hytta bygget sommer 2020.
 
Utleiepris: Se bookingside på Inatur.no
 
Hytteoppsyn:
 
Faulvassbu Kari Øxning /Richard Rudi 975 48 560

Utleier/Nøkkelutlån:
 
​BJFF`s hytter leies ut via Inatur.no​

Vår samarbeidspartner Joh. Løvold Handel A/S er fra årsskiftet 2020/2021 nytt utleveringssted for nøkler til våre hytter. ​Joh .Løvold Handel A/S er byens spesialbutikk innen fiskeutstyr og og våpen og ligger i første etasje i Tollbugata 9 under den kjente Løvold Kafeteria og vis a vis Taxiholdeplassen i sentrum. De har følgende åpningstider og kontaktinformasjon: 

Åpningstider
Man. – Fre.: 9:00 – 17:00
Lør.: 10:00 – 15:00
Søndag stengt.

​Kontakt oss
 +47 75 53 91 00
 post@johlovoldhandel.no

Husk at BJFF medlemmer får 10% rabatt i butikken så ikke glem å komplettere fiskeutstyret samtidig som du henter nøklene. Lenke til butikkens hjemmeside finner du i menyen til høyre. God tur!


Medlemmer av NJFF får halv pris på leie av hyttene. Det må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.​​

Uteleieansvarlig Lillehytta: Arild Karlsen på Kvarv 90577152​

Naust og båt i Langvatnet

Bodø JFF har naust og båt ved Langvatnet. Dette er 1,5 til 2 timers gange fra Faulvassbu og er et godt alternativ hvis man vil utvide området når man har leid Falvassbu. For mer informasjon om båt og naust i Langvatnet se her.​

Direkte link til Faulvassbu på Inatur

- Annonse -
cmyk_SB1_Nord_Norge_verti_neg
Print
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.