Heggvassbu
Publisert 07.02.2016 22:07
Oppdatert 23.07.2020 13:30
Heggvassbu ligger ved nord-østre del av Heggemovatnet, ved elva som renner fra Bogvatn.Hytta har lav standard, men er koselig og har absolutt sjel!

​​IMG_5767.JPG

Heggvassbu ligger ved nord-østre del av Heggemovatnet, ved elva som renner fra Bogvatn. Ved demningen er det naust og båt som tilhører hytta. BJFFs naust er nr 2 fra høyre. 
Heggvassbu er en liten hytte med 2 køyer, samt hems med 2 madrasser. På hytta finnes vedovn, peis, solcelleanlegg og 2-bluss gassapparat. Hytta har lav standard, men er koselig og har absolutt sjel! Den ble opprinnelig satt opp av finerkasser som deler til Starfighter jagerflyene ankom Bodø i , og i ettertid er den kledd med panel. Deler av fineren kan sees flere steder i hytta.

Adkomst: Ca 40 minutter med bil fra Bodø til demninga på Heggmovannet. Nyveien (den asfalterte) opp til demninga er nå stengt med automatbom nede så det må kjøres via gammelveien. Veien er låst med bom, men nøkkelen passer i en av låsene på bommen.  Lukk bommene etter dere både opp og ned, og vær obs på at bommen har to eller flere låser, så sjekk på baksiden også. Parkering på parkeringsplassen ved demninga. Det skal ikke parkeres nede ved naustene eller på stranda.
 
Fortøyning/oppbevaring av båten ved demninga: Båten er merket BJFF og ligger i dragfortøyning ved demninga når det er nok vann i Heggmovatnet til at bassenget ved demninga er fyllt opp. På sommeren når det er lite vann står båten på henger ved naustet og må settes ut og tas opp av leietaker. For å sette ut/ta opp båten må man ha bil med hengerfeste og 4-hjulstrekk med god bakkeklaring. Vi ser at dette kan være til hinder for at enkelte kan leie hytta på forsommeren, men er slik vi ser det eneste utvei for å unngå skader på båt og motor. Turen over vannet tar ca 45 minutter. Etter pålegg fra Bodø Kommune er det ikke anledning for leietakere å bruke egen båt. 

GPS posisjon på hytta er 33W 0502397 7475881 
Heggmovannet er stort sett fritt for grunner, bortsett fra området ved demninga. Motor skal ikke brukes inne i bassenget, da vannet er grumsete og det er mange steiner å kjøre på. Husk at bruker er 100% ansvarlig for skader på båt og motor!
 
Båten er en Linder 400 Sportsmann og er godkjent for 4 personer. Det er en stk 40-60 kg, en stk 60-70 kg og 3 stk 70-90 kg redningsvest i naustet. Behov for redningsvest utover dette må medbringes av leietaker. 
Leietaker må ta med bensin på egen kanne. Denne helles over på bensintanken og det blandes i olje. Det skal være 1% olje i bensinen, dvs 0,5 dl for 5 L bensin, 1,0 dl for 10 L bensin ovs. Olje står i naustet. Det skal være 2 oljekanner der. Bruk fra den som er åpnet og gi beskjed til nøkkeldepot  eller hytteoppsyn når den siste kanna åpnes. Vær veldig nøye med blanding av olje, og bruk kun ny bensin. For mye olje gir soting og problemer med motoren. Det går ca 5 L bensin tur/retur Heggvassbu, men det er fornuftig å ha med mer bensin da du kan risikere at selve tanken til motoren er helt tom, og i dårlig vær går det mer bensin. Bensintanken, trakt, verktøysett til motoren og redningsvester finner du også i naustet. Husk å surre fast årer og øvrig utstyr i båten slik at dette ikke blir borte.

Fortøying av båten ved Heggvassbu. På lav vannstand er det best å kjøre litt forbi elva fra Bogvatnet og dra båten opp på stranda eller i denn lille elveosen før den store blokksteinen.. På normal vannstand kan båten dras opp på land i elveosen fra Bogvatnet.  
Bruk rekved og plankebiter å dra båten opp på så blir det mindre slitasje.
 
Båt i Bogvatnet: Det er helt ny båt i Bogvatnet, en SUVI 460, godkjent for 3 personer. Redningsvester må medbringes fra Heggmovatnet. Dette er en glassfiberbåt som er god å ro. Vær ekstremt forsiktig med den! Blir den ødelagt så blir det ikke kjøpt inn en ny med det første. Se eget oppslag på hytta om bruken av båten.  
 
Advarsel - Båttransport på Heggmovatnet Heggmovannet er 10 km langt og 150 m dypt. Det er stort vann som ikke er å spøke med. Det blåser fort opp og fallvinder fra fjellet er skumle. Som hytteoppsyn over flere år har jeg mange ganger blitt værfast, eller sittet på hytta og vært glad for at det ikke var dagen for å returnere. Dette skjer også midt på sommeren, og med tilsynelatende god værmelding. Dette må leietakerene ta hensyn til! Det er ikke sikkert at du kan returnere når du har planlagt på grunn av dårlig vær. Det er ingen steder å søke ly langs vannet og det er vanskelig å komme i land på grunn av ur og stein. Man bør også være vant med å bruke småbåt og motor. Bruk av redningsvest er en selvfølge. Kjøring i mørket er heller ikke tilrådelig da det kan være drivved i vannet på grunn av reguleringen. 
 
Forbruksartikler: Det er begrenset hvor ofte vi får fylt opp med forbruksartikler så det er meningen at brukerne selv skal ha med litt av dette. Anbefaling er eget forbruk av dopapir, tørkepapir, stearinlys og 6 AA batterier til radio.
 
Vask av vaskekluter, kopptuer og gulvtuer. Som for forbruksartikler så er det begrenset hvor ofte vi får byttet og vasket kluter og tuer. Ta med hjem og vask det du har brukt og lever det i en plastpose tydeligmerket Heggvassbu når du returnerer nøkklene. 

Jakt- og fiskemuligheter: Det er fint jaktterreng både for li- og fjellrype, men bestanden er lav. Det er også elgvald i området. Dette forvaltes av Statskog. Det er fiskemuligheter i Heggmovannet og i Bogvannet. Heggmovannet har hovedsaklig røye i alle størrelser og en del stor ørret. I Bogvannet er det stort sett småfallen ørret og røye, men det går rykter om at vannet også huser noen store ørreter. Det er fritt fiske med garn i både Heggmovannet og Bogvatnet. Det kreves imidlertid gyldig fiskekort for fiske med stang og håndsnøre. Maks​ tillatt maskevidde er 24 mm, og det er ingen begrensing på antall garn.
For info om kjøp av jaktkort, fiskekort og kart samt oppdaterte fiske-, garn-, jaktregler og områdegrenser; se info og linker på hovedsiden Hytter/ Eiendom
Kart: Aktuelt kart for området er i M711 serien: 2029I Valnesfjord i 1:50000 og  Jakt- og fiskekart for Salten i 1:250000.

Diverse: Det er mye myr i området så ordentlig fottøy anbefalles. Kleggen kan til tider være plagsom på sommeren.  Hytta ligger i et unikt alpint område og mulighetene for toppturer og tinderangling er svært gode. Det er SMS dekning på Telenors og Netcoms mobilnett ved hytta og i nedkant av den store myra langs stien til Bogvatnet (ca 100 m fra hytta) er det god nok dekning for samtaler.
 
Andre hytter i området: Det ligger ei privat hytte på andre siden av elva som kommer fra Bogvatnet. Man ser denne før man ser Heggvassbu og flere har gått feil, så vær obs på dette. Øvrige private hytter ligger ved utløpet av Stordalen og helt inne i Heggmobotten.  

Utleiepris: Se bookingside på Inatur

Hytteoppsyn:
​Adolf Bakke, Tverrlandet tlf 90875190
 
Utleier/Nøkkelutlån:
 
BJFF`s hytter vil fra 1/1 2014 kun leies ut via Inatur.no​ Nøkkeldepot for hyttene er Sport Norge butikken i 2. etasje i Kocksenteret i Glasshuset. Sport Norge har telefon 75522100 og åpent 10-20 på hverdager og 10-18 på lørdager.
 
Medlemmer av NJFF vil fortsatt få halv pris på leie av hyttene. Det må velges rabatt for medlem på siden hvor man velger hvilke dager man ønsker å bestille og medlemsnummer må legges inn sammen med personopplysninger. I tillegg må medlemskort forevises ved henting av nøkler.​

 
Direktelink til Heggvassbu på Inatur​


- Annonse -
cmyk_SB1_Nord_Norge_verti_neg
Print
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.