Litjvasshytta
JAR
Publisert 02.03.2016 22:21
Oppdatert 09.05.2019 08:12
Litjvasshytta Ligger ved Litjvatnet i Skjørlegda, ca. 7 km fra Sandbakken i Eiterådalen. 4 køyeplasser
Litjvasshytta

Styre på litjvasshytta i 2019

  • Leder:            Wiggo Pettersen  
  • Nesteder:       Jan Holmen          Tlf: 976 60 462      
  • Kasserer:        Svein Grøvnes      Tlf: 412 11 088
  • Styremedlem:  Arne Schille         Tlf: 751 89 823
  • Utleie:
  • Arne Schille, Eiterådalen, tlf  75 18 98 23

  • Reserve Utleier, Svein Grøvnes tlf 412 11 088​

  • (Oversiktskalender utleie hytte, ikke tatt i bruk)

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Litjvasshytta - historie av Bjørn Grimsby
Artikkelen er hentet fra jubileumsskriftet i 1996 
Nær, lita og koselig. Det er Litjvasshytta i all sin enkelthet. VJFF fikk festekontrakt på hyttetomta i 1968 og i følge brev fra Skogforvaltninga har foreninga fått hytta i gave fra Direktoratet for Statens skoger.
Hytta har alltid hatt sin egen sjarme som gjorde at mange fant seg vel til rette der. Den ligger på en liten hump rette ved Litjvatnet, en times gange fra bilveg. 

Hest og fire kyr.
I følgefolketellinga fra 1865, bodde det en familie på fire samt en tjenestegutt i Litjvatnet. Plassen fødde hest, fire kyr og seks småfe. I 1874 var det en bruker på plassen som het "Litjvass-Benjamin", men han kan ikke ha bodd her lenge, ettersom han året etter (1875) oppgis å bo i Sømna.
På flyttefot
Under krigen ble skogstua ved Litjvatnet flyttet til Oladalen sør for vatnet. Der holdt kaptein Sjøberg og mannskaper fra kompani Linge til i ei lita hytte de hadde satt opp fra før. Oladalen er en bortgjømt trang dal ved en av småbekkene som renner ned i Litjvatnet. Hyttene ble oppdaget av tyskerne, og da satte soldatene fyr på den og kom seg unna.
Stall ble hytte
Stallen som hørte til skogstua, ble stående igjen på den opprinnelige tomta. Det er denne bygninga som er blitt til Litjvasshytta. Før den ble restaurert kunne en se at de øverste omfarene stakk ut på den ene gavlen, så en må tro at den har vært koblet til en annen tømring. (Den som ble flyttet til Oladalen). Like ved en av køyene er det et hull i tømringa for å skuffe ut gjødsel fra stallen.
Selv om mange fant seg vel til rette i hytta, var det lenge vanskelig å få til noen organisert innsats for den omfattende restaureringa som
etter hvert syntes å bli mer og mer nødvendig. Restaureringsarbeidet ble gjennomført i 1981, da ble det også bygget uthus.
Bjørn Svensson leder hyttestyret i jubileumsåret. Styret besto ellers av Torstein Gjellesvik, Magnar Perjord, John-Peter Garnes, Ragnvald Tverå og Lars Farbu. 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________

Skjørlægda Naturreservat
VELKOMMEN TIL DET GJEMTE LANDET
Værvarsel / prognoser

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.