Fiskekultivering
Publisert 07.02.2016 22:53
Oppdatert 07.03.2016 13:30
Å få gode fiskevann krever mer enn å bare sette ut yngel.
Fiskekultivering
Myrtjerna

Fiskekultivering
Myrtjerna

​Foreningen har i en årrekke kultivert sine fiskevann på beste måte, men det å få til gode fiskevann handler om mer enn bare å sette ut fisk. For de fiskende klinger det bra at det blir satt ut fisk, men enkelte vann har ikke den optimale næringstilgangen til å fø opp et x antall fisk. Spesielt abboren har vist seg overtallig. Mange av vannene er overbefolket av småvokst abbor som okkuperer strandsonen. Den beiter ned altotusenabbor.JPGt av naturlige insekter og plankton.

Vi har siden 2004 iverksatt et omattende arbeid for å gjenskape den naturlige balansen i vannene. Til dette formålet har vi brukt garn med liten maskevidde (12-19,5 mm). For å ha størst mulighet til å sette tilbake fisk av “riktig” størrelse har det blitt benyt tet kultiveringsruse. I den senere tid (2-3 år siden) begynte vi med abborteiner. Dette er svært effektivt samt at det forenkler arbeidet i motsetning til garn.

Etter beregninger av vannets areal og produksjonsnivå, er det i enkelte vann tatt ut inntil 70% av småvokst bestand. Dette høres brutalt ut, men er helt nødvendig.
Etter utfisking vil det bli satt ut større fisk. Vi har derfor valgt å bruke 2 åringer. Denne vil ganske umiddelbart begynne å jakte små fisk.
skjellungen 07062006.jpg

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.