Ny kastemaskin og andre oppgraderinger på skytebanen på Nysætra.
Publisert 28.06.2019 12:51
Oppdatert 03.07.2019 13:57
Ny kastemaskin og andre oppgraderinger på skytebanen på Nysætra.
Hovedsponsoren Sparebanktstiftelsen Jevnaker-Lunnner-Nittedal, med forvalter Bjørn Morstad Haugen, som overrekker sjekken på kroner 57500,- til skytebaneutvalgets leder, Knut Hovland. Foreningens leder, Dag Berge, til høyre. Den nye kastemaskinen skimtes inne i bunkersen.
En stor takk til Sparebankstiftelsen Jevnaker-Lunner-Nittedal som bevilget kr 57500,- til ny leirdue-kastemaskin. Uten deres støtte hadde ikke prosjektet latt seg gjennomføre, og vi hadde fått en trøblete sesong, om den i det hele tatt hadde latt seg gjennomføre.

​Det startet med at vår gamle leirduekaster begynte å krangle alvorlig like etter oppstart i år, og det spøkte for sesongen. Etter å ha fått ja i styret, hivde vi oss på telefonen og ringte Sparebankstiftelsen Jevnaker-Lunner – Nittedal om det var muligheter for å søke midler der til ny maskin. De sa at det var lenge siden de hadde gitt støtte til en jeger og fiskeforening, så det var slettes ikke umulig, men vi måtte forte oss da de skulle ha møte nokså umiddelbart. Søknad ble sendt og behandlet og innvilget samme dag, den raskeste saksgang i Stiftelsens historie. Dette var på fredag. Onsdag neste uke var ny kaster montert etter iherdig innsats av Knut, Dag og Bjørn selv fra Bjørns Jakt og Fiske i Larvik, de samme som vi har kjøpt duer og skudd fra i årevis. Vi mistet ikke en eneste dags skyting. Meget effektivt. Hjertelig takk til Sparebankstiftelsen som bevilget kr 57500,- og gjorde prosjektet mulig.

Prosjektet ellers består av å grave ut og gjøre sidedøren i bunkersen operativ, slik at vi slipper å snike oss forbi en spent oppkaster med fare for å få ei due i hodet hver gang vi skal ut og inn i bunkersen. Her har Svein Ove stått for gravingen, og Knut ordnet forsikringsgodkjent låseanordning. Flinke gutter! – (uforskammet gode til å skyte er de også).

Den gamle kasteren har vi sendt til reparasjon/overhaling. Den var gjennomsliten etter å ha kastet bort imot en million duer. Men den skal bli ok igjen. Den har vi tenkt å sette på en lett henger og bruke den som attåt-kaster eller sportingkaster. Bare det å få to duer i lufta på en gang vil medføre mye moro og gi relevant jakttrening.

Vi skal også søke om å få satt opp en utedo litt bakenfor det gamle skytehuset, slik at det blir lettere for alle skytedamene vi har fått. De må nå gå helt bort til toalettet ved Nysætertjernet. Man blir som kjent fort litt tissetrengt når din tur nærmer seg og skytenervene kommer i spenn. Alle momenter som kan virke negativt inn på skyteresultatet må reduseres.

Hele oppgraderingen er beregnet til kr 115000,-. Vi håper da å kunne tilby våre medlemmer og andre skyting hver tirsdags- og torsdagskveld i sommerhalvåret, samt et par lørdagsarrangementer for nybegynnere og damer, i mange år fremover, og med utstyr som funker hver gang man roper etter en due.

PS. Har du en kjedelig tirsdags- eller torsdagskveld, ta en tur på skytebanen, det er der det skjer. Vi er oppe hele sommeren. I tillegg til å bli god til å skyte, blir man her oppdatert på alt jaktrelatert stoff det er verdt å vite om. Det har du ikke råd til å gå glipp av.

Beste hilsen
Knut og Dag

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Bilforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.