Informasjon om saueaversjon 2020
AF
Publisert 05.06.2020 13:28
Oppdatert 05.06.2020 22:41
Informasjon om saueaversjon 2020

​​​​​

Informasjon om saueaversjon (hund/sau) 2020

​​Priser:

Medlemmer: 1.  gang     kr 200,-

                     2. ganger  kr  350,-


Ikke medlemmer: 1. gang     kr 350,-

                            2. ganger  kr 500,-


(For polarhunder utstedes ikke aversjonsbevis)

Påmelding til:

Jo Håvard Liereng mobil: 99 62 86 65 e. kl 18.00

Oppstart mandag 15. juni​

​Informasjon:

I de fleste beiteområder i Norge, kreves det at hunder har sauereinhetsbevis for at den skal kunne slippes for trening eller jakt. Dette er for å unngå skader på sau og annet bufe. Mange grunneiere krever at dette beviset ikke er eldre enn 2 år. Et slikt bevis får man når hunden ikke lenger viser interesse for sau.

Saueaversjon utføres med et halsbånd, som avgir et lite strømstøt, dersom hunden jager etter sauene. Det er kun godkjente instruktører i samarbeid med lokallag av NJFF, som kan utføre aversjonsdressur.

 
Er det første gang din hund skal til saueaversjon? Da er det slik at hunden må komme tilbake igjen etter minimum 2 uker, for å demonstrere at den ikke lenger viser interesse for sau. Meld deg derfor på to ulike kvelder når du melder hunden din til aversjonsdressur. Hvis hunden også denne gangen viser interesse for å jage sau, må den tilbake inntil den ikke lenger viser interesse for sauene.

 
Dersom din hund kommer til retest, og viser interesse for sau slik at det må korrigeres med strømstøt, så må også denne hunden komme tilbake for å demonstrere at den ikke lenger viser interesse for sau.

 
Hundens registreringsbevis og eventuelt tidligere sauerenhetsbevis må medbringes på aversjonskvelden.
Ved påmelding skal hundens registreringsnummer hos NKK oppgis, ikke chipnummeret som evt. står i hundens pass.


 

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.