Info om jegeropplæring
Publisert 22.02.2018 14:19
Oppdatert 18.02.2020 14:05
Info om jegeropplæring
Her er en av de yngste jegerkursdeltakerne fra høsten 2017 i gang med rifleskyting.

​​​​​​​​Påmelding​​​

SLJFF har flere instruktører og arrangerer normalt  jegerprøvekurs 1-2 ganger pr. år. Kurset vil i hovedsak kjøres intensivert og holdes over to langhelger, fre-søn.  Det vil kunne forekomme endringer i dette. I tillegg til å delta på kurset vil det kreves en del selvstudie, blant annet benyttes miljødirektoratets e-læring. Denne er gratis og alle kursdeltakere oppfordres til å ha gjennomgått e-læringen før kursets oppstart. 


Pris for kurset er:

2500,- for ikke medlemmer

2000,- for medlemmer

Eksamensavgift kommer i tillegg.​


Ønsker du å delta på jegerprøvekurs eller ønsker å vite mer om kursene? Ta gjerne kontakt med leder Bent Arild Storløkken eller nestleder Roger Heimdal, eller du kan skrive til oss på vår facebook side. 

Mer info om kontaktopplysninger finner du ved å trykke her​.

Betaling av jegerprøvekurs
VIPPS til 125257
Kontonr. 2075.30.34685
Kontant ved kursstart

Hvis du er medlem, vennligst merk betalingen med ditt medlemsnr. og navn. Hvis du ikke er medlem, merk betalingen med navn. 

Ønsker du å bli medlem, trykk ​her​.​Hvem kan ta jegerprøveeksamen?

For å ta jegerprøveeksamen, må du ha gjennomført obligatorisk jegerprøvekurs, registrert deg som jegerprøvekandidat og ha betalt jegerprøvegebyret. Jegerprøvegebyret betales fra «Min side» som du får tilgang til etter registrering. 
Du kan registrere deg her: https://adaptit.enovate.no/adapt-it/ppjegerproven#/

Oppmelding til Eksamen

Vanligvis ordner kursarrangøren vår med oppmelding til eksamen for alle som har gjennomført kurset. Hvis du ønsker å ta eksamen i en annen kommune, må du selv ta kontakt med den kommunen du ønsker å ta eksamen hos. Kommunen krever da dokumentasjon på gjennomført kurs. Skjema for dokumentasjon av gjennomført kurs lastes ned fra www.miljødirektoratet.no/jegerproven og fylles ut av kursarrangør.

Eksamen

Eksamen består av 50 oppgaver. Oppgavene er varierte, og det er kun ett svaralternativ som er riktig.
Du har 50 minutter på deg til å gjennomføre eksamen. For å bestå jegerprøveeksamen må minst 40 av i alt 50 oppgaver være korrekt besvart. Dersom det oppstår tekniske problem under gjennomføringen, kan testleder gi deg mer tid. Dersom du har lese- og/eller skrivevansker kan du ha rett på forlenget tid på eksamen, snakk med testleder i din kommune i forkant av eksamen. Det er ikke tillatt med hjelpemidler, men om du har lese- og skrivevansker, er jegerprøveeksamen utformet med tanke på at det likevel skal være enkelt å ta eksamen for deg. Prøven er digital. Det er ikke en skriftlig prøve, men man huker av for hvilke alternativ som er rett. Man kan også velge å få spørsmålene opplest. 


Eksamen bestått

Ved bestått eksamen, sendes resultatet og dine personalia automatisk til Jegerregisteret.


For mer info trykk her og for e-læringsmodulene Trykk her​.


- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.