Barn/ungdom
Publisert 08.02.2016 13:02
Oppdatert 21.05.2017 22:56
Et av hovedsatsningsområdene for Høybråten jeger- og fiskerforening (HJFF) er tilrettelegge for friluftsaktiviteter for barn og unge. Gjennom hele året arrangerer Barne- og ungdomsutvalget turer og aktiviteter som skal stimulere til fiske og jaktglede for den kommende generasjon.

​​Mange av våre voksne medlemmer har fått sine første villmarksopplevelser gjennom HJFF, med fiskestanga i hånden. Dette ønsker vi også at dagens barn og unge skal oppleve og foreningen prioriterer aktivitetene til Barne- og ungdomsutvalget. Vårt motto er at "Alle årstider er egnet for fisking".


Året starter med isfisketurer til lett tilgjengelige vann, med gode fiskeforhold. Noen ganger kan barna se ned i hullet og oppleve at fiske biter på - det er utrolig spennende. 


Rett etter at isen har gått begynner kultiveringsarbeidet i Skålsjøen. Her bidrar barna aktivt. Vi drar på overnattingstur til Skålsjøhytta og fisker etter abbor med ruser. Dette skjer som regel i april. De siste årene har fangste blitt mellom 300 og 500 fisk!!


I overgangen april og mai, bidrar de litt eldre barna til fiskeutsetting i både Skålsjøen og de omliggende vannene. Da opplever de på nært hold ørret i ulike størrelser som sette ut.


I juni er det Barnas fiskedag. Da samles vi til vårt årlige rekrutteringsarrangement ved Skålsjøhytta hvor vi fisker, padler kano, ror båt, griller pølser, steker pannekaker og koser oss på tur.


Etter sommerferien drar vi på tre fisketurer. Den første er en koselig tur med garantert fisk for de minste barna. Litt senere ut i august er det en litt lengre tur i Østmarka for de litt større, hvor våre beste fiskeguider avslører sine beste triks for å lure markaørreten.  Vi avslutter sesongen med en fisketur for både store og små barn, hvor vi prøver å lure gjedda.


Vi har også arrangert fluebindingskurs og andre kurs for våre yngste medlemmer. 


Om du er ungdom og har lyst til å lære å skyte med hagle eller ta jegerprøven hjelper vi deg i gang og formidler jegerprøvekurs. Vi bistår også med økonomisk hjelp til medlemmer som ønsker å delta på ungdomsarrangement i NJFF-regi.​ 


I tillegg er det mulighet for å delta på opplæringsjakt.


Barne- og ungdomsutvalget drives av entusiastiske foreldre med samme interesse og livssituasjon.


Ta kontakt for en hyggelig prat om mulighetene i foreningen.

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.