Elgjaktkurs for kvinner
Line
Publisert 08.02.2016 13:03
Oppdatert 22.05.2017 13:18
Oslo Jeger- og Fiskerforening arrangerer egne elgjaktkurs for kvinner.
Elgjaktkurs for kvinner
Første elg

Elgjaktkurs for kvinner
Kanskje får du stor-oksen i siktet.

​​​For 2017: Årets elgjaktkurs starter 14. august med en teorikveld. Deretter er det tilbud om skyteopplæring de påfølgende syv onsdagene, samt lørdag 23.september med trening på bevegelig mål, frem til jakta helgen 29. september – 1. oktober. I løpet av den perioden må deltakerne bestå storviltprøven, som vi geleider dem gjennom. Nødvendige forkunnskaper er kun bestått jegerprøve. Se vår aktivitetskalender under fanen «jenter» for påmelding. Oslo Jeger- og Fiskerforening tilbyr elgjakt for alle våre medlemmer på generell basis, men høsten 2007 arrangerte vi i tillegg vårt første elgjaktkurs som kun var forbeholdt jenter. Vi ønsket nemlig å få flere jenter til å gå på storviltjakt. Siden den gang har vi arrangert syv elgjaktkurs, og alle kursene har vært fulltegnet og fått svært gode tilbakemeldinger. Kurset består av noe teori, mye skyteopplæring og selvsagt en helg hvor vi jakter elg tre dager til ende. Og ja - det har blitt felt minst en elg på hvert eneste kurs!

Elgjaktkurset vårt er et reelt lavterskeltilbud. Jakt kan (dessverre) være en kostbar affære. Rifle er påbudt på elgjakt, og rifle koster en del penger. For oss er det selvsagt at man må få prøve seg på denne type jakt, og finne ut om dette er noe man har lyst til å fortsette med, før man investerer mange tusen kroner i et våpen. Derfor får deltakerne låne rifle gratis gjennom hele kurset og under selve jakta. Deltakerne får også låne jaktradio. Det eneste deltakerne selv må sørge for er klær og fottøy som egner seg ute i skogen og at man har bestått jegerprøven.

Jakt er ikke gøy hvis man føler seg usikker. Det er nødvendig å føle seg trygg på egne ferdigheter hvis man kommer i en situasjon hvor man kan skyte et dyr. Derfor inneholder mye av kurset grundig opplæring i skyteferdigheter. Du skal vite at du KAN skyte før du går ut i skogen. Vi slipper dere ikke av gårde uten at dere har bestått storviltprøven og kan beherske skyting. Dere får god opplæring og trygghet gjennom høsten før vi drar på jakt sammen.

Vi avslutter kurset med å gå på elgjakt i Nord-Odal, halvannen time fra Oslo. Der bor vi i felleshytter med innlagt vann og toalett, felles kjøkken og stue. Vi jakter elg hele helgen med erfarne jaktledere og hundeførere, og de som vil kan få med seg instruktører på post. Vi slipper ingen ut i skogen helt alene dersom man føler seg usikker.

Dette er et tilbud til jenter som enten er nysgjerrige på hva elgjakt går ut på og vil finne ut om dette er noe for dem eller jenter som vet at elgjakt er gøy, men som vil lære mer i trygge, stabile omgivelser. Det er også et tilbud til de som ønsker et miljø å jakte sammen med. Flere av kursene har resultert i egne jaktlag hvor jentene fortsetter å jakte elg på egen hånd uten at OJFF-instruktørene veileder dem. Det har nemlig ikke vært nødvendig å holde dem i hånda etter kursets slutt – de har fått full opplæring og trygghet i å ordne elgjakta alene etterpå.

Velkommen skal du være!

 

Pris
kr 3 500,- for medlemmer i OJFF, og kr 4 400,- for ikke-medlemmer (hvis du vil bli medlem før du melder deg på, ta kontakt!)

 
Kontaktinformasjon:
Mobil:
Tommy Sandvold 922 32 854

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
facebook.com/oslojeger
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.