Info om Lørenskogterrenget
Publisert 08.11.2018 11:44
Oppdatert 03.05.2021 14:43
Solemskogen JFF har i en årrekke disponert et jaktterreng i nærområdet, og tilbyr dette til sine medlemmer. Terrenget leies av Løvenskiold og det er et forholdsvis langt og smalt skogsterreng på østsiden av Maridalen, fra Solemskogen/Kjelsås i sør, over Movann og opp til Ørfiske, derfra østover mot Tømte og Kalvsjøen.
Info om Lørenskogterrenget

​​​​​​​​​
Info


Terrenget er på drøyt 20 000 mål med varierende topografi og vegetasjon, men kjennetegnes av skogkledde åser med en god del hogstflater og noe myrer. I den sørlige og midterste delene av terrenget opp til Movann, utgjør jernbanen terrenggrensen mot vest. Klubben har lagt ut kart på web-siden som angir terreng grensene. 

Du finner kart over terrenget ved å trykke her​


Småviltjakt og rådyrjakt

I dette området har vi småviltjakt og rådyrjakt. Vi deler jakten opp i bukkejakt på rådyr som går fra 10 aug og frem til 24 sept. Fellesjakt på rådyr som går fra 25 sept. og frem til 23 des. Småviltjakta starter 10 sept. og er forbeholdt de med sesongkort frem til 25 sept, da dagskort salget starter.

Det utføres også viltstell med foring av rådyr under vintersesongen. Jaktkortene fordeles til medlemmer etter søknad, men det er også muligheter for kjøp av døgnkort på småvilt og fellesjakt på rådyr. Rådyrbestanden er god, det samme gjelder hare og rev, mens fuglebestanden har vært noe varierende de siste årene.


Predatorjakt


Jakta organiseres gjennom Facebook gruppa: "Predatorjakt i Solemskogen". Gruppen skal brukes til å organisere predatorjakten i Sander- Lørenskogterrenget. Det er i første omgang fokus på revejakt på åte. Vi har to-tre plasser i vårt terreng der man kan sitte på åteplasser å vente på reven. Meld deg inn i Facebook-gruppen så kan du til stille å spørsmål, finne jaktkompiser, få tips eller booke plass på åte. Vi legger også ut bilder som kommer inn, og prøver å være en inspirasjonskilde til jakt på predatorer/rev. Jaktkort kjøpes på Inatur​Jakt utenfor stuedøren


Vi opplever muligheten for medlemmer til å få jaktopplevelser rett utenfor stuedøren i Oslo, som ganske unik. Terrenget er lett tilgjengelig. Enten man bruker sykkel eller bil, trenger man ikke lange turen før man kan starte jakten. Man kan utnytte ettermiddager og helger uten å måtte utruste seg for en liten ekspedisjon. Rådyrjegerne setter tydeligvis meget stor pris på dette, så der overstiger etterspørselen tilbudet på jaktkort hvert år. 

For de som er interessert i småviltjakt, er det imidlertid gode muligheter til å få seg noen fine turer.

Dagskort kan kjøpes på Inatur.no søk på «Solemskogen» 

Søknad om sesongkort sendes til: jakt@solemskogen.org
Info om priser og fellesjakt finner du her​

Kontaktpersoner:
John Berntzen 900 86 872 (jakt@solemskogen.org)- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.