Introjakt / Opplæringsjakt på Villsvin for kvinner, i Aremark 31.07- 2.8.2020
Publisert 03.08.2020 22:51
Oppdatert 04.08.2020 21:19
Fire kvinnelige deltakere fra henholdsvis Solemskogen, Ås og Ski JFF la turen til Aremark for å prøve ut villsvinjakt sammen med Therese Nordling og Rune Svendsen, utvalgsledere i Solemskogen JFF. Det var opprinnelig planlagt tur i mai 2020, men denne måtte dessverre avlyses grunnet covid-19. Da vi la ut en ny mulighet for tur, ble det fullbooket etter bare to dager. Det viser hvilken interesse kvinner har for å komme seg ut på jakt.
Introjakt / Opplæringsjakt på Villsvin for kvinner, i Aremark 31.07- 2.8.2020
Øverst fra venstre: Ingrid P. Viddal, Siri Fyen Nederst fra venstre: Siv Strande, Torunn Andresen, Therese Nordling
Introjakt / Opplæringsjakt på Villsvin for kvinner, i Aremark 31.07- 2.8.2020
Kveldens skytter på villsvin

​Vi dro fra Oslo fredag klokken 17:00 og ankom huset vi skulle innlosjeres i ca. 18:30. Deltakerne ble meget fornøyd med fasilitetene som bestod av et nydelig tømmerhus på to etasjer, to store soverom med digre og deilige senger, dusj, toalett og stort kjøkken, samt flere spiseplasser og stue. Utenfor var en herlig idyllisk hage med egen brygge og båt i et relativt stort tjern. I tillegg fantes et lite anneks i hagen med to sengeplasser til. Det var også flotte sitteplasser i hagen og på verandaen utenfor med stor grill.

Etter litt utpakking fikk vi en kort gjennomgang om villsvinjakt generelt og kveldens planlagte jakt spesielt i regi av jaktlederne Rune Svendsen og Ole Thomas Sydnes. Jentene pakket om sekken og var ivrige med ut på postene de hadde fått tildelt sammen med hver sin instruktør. I stor spenning satt de fra ca. 21:00-02:00 den første kvelden, uten at vi fikk noen fall av svin. Dog var det mange dyr innom noen av postene (rev, grevling, sørhare, rådyr) og en av postene fikk sett ei sugge med fire griser, samt en stor galte. Dessverre ble grisene vare for noe og sprang for fort vekk til at vi fikk en reell skuddsjanse.

Dagen etter brukte vi til morgenbad og deilig sikringskost, før vi fikk en omvisning av bestyrer Andreas Eklund på slektsgården Søndre Aspestrand som driver med omfattende produksjon av ca. 300 kjøttdyr (ku og okse) av typen fransk Blonde d'Aquitaine. Hele gården omfatter ca. 7000 mål terreng som også brukes til jaktmark. Etterpå organisert familien Sydnes hagleskyting på egen gård med deilig oppvartning av frukt, boller, kaffe og eplemost. Jentene fikk vist sine utrolige ferdigheter og dro godt fornøyde tilbake til huset sitt og fikk badet nok en gang i solen, mens Rune Svendsen fikk dekandert sine fabelaktige kokkekunster på kjøkkenet og ved grillen. Det ble servert grillspyd av elg og Blonde d'Aquitaine, sammen med et hav av deilige salater og tilbehør. Familien Sydnes og co` deltok ved middagen sammen med forpakter ved Aspestrand gården, og alle var svært tilfredse med resultatet ved langbordet i hagen i strålende sol.

Så kom kveldens siste mulighet for villsvinjakt for jentene som pakket sekken nok en gang med ivrig mot. Poster ble fordelt og alle gikk hvert til sitt med egen instruktør. Denne kvelden var det mindre dyr ute og litt vanskelig å holde seg våken etter den tunge middagen og en lang natt dagen før. Men like rundt 01:00 fikk Siv Strande seg en spennende opplevelse som hun sent vil glemme. Idet hun og instruktøren listet seg fra sin post til en annen post, oppdaget de ca. 20 villsvin som gresset på åkeren like foran dem. De smøg seg nærmere og Siv fikk lagt seg ned i gresset for å få godt anlegg… Hun siktet seg inn og trakk av et skudd som hun trodde traff. Instruktøren satte på lys for å sjekke om dyret falt, men det sprintet av garde. Vi kom flere til åkeren for å sjekke status. Det så ut som det ble bom, men så så vi lyst og boblende blod og tenkte at vi måtte sette i gang ettersøk. Men like etter, ca. 50 meter videre, fant vi dyret liggende med et perfekt treff i lungene.

Stolt og lykkelig dro vi til gården for å slakte fallet sammen. Alle var blitt godt våkne og vi delte ivrig erfaringer fra postene. Det var ei sugge på 69 kg (før slakt) og 36 kg etterpå. Den kvelden ble det påkostet en liten akevitt i huset.

Godt fornøyde med flere erfaringer og nye bekjentskaper, dro jentene tilbake til Oslo igjen på søndag rundt 14:00. Det var stor interesse for flere jakter i området og generelle treff og kurs med jentene i etterkant av dette.

​Vi takker for samarbeidet med familien Sydnes og Eklund. Solemskogen jobber aktivt for å øke aktiviteter for jenter/kvinner, både på eget terreng og andre steder fremover, samt at vi samarbeider på tvers av andre foreninger i Oslo for å få til flere felles arrangementer. Så følg med i aktivitetskalenderen, på nettsidene og facebook for flere muligheter. Kanskje nettopp du få være med på en liknende opplevelse neste gang. ​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.